Το «ορεινό», με υψόμετρο 170 μέτρα χωριό, πήρε το όνομά του από το επίθετο των πρώτων κατοίκων του χωριού, που ήταν «Δούκας». Εκεί αποφάσισε ένα ζευγάρι να στήσει την επιχείρησή του, γύρω στο 1989. Ο Κερκυραίος Μουμούρης παντρεύτηκε την εκ Ζακύνθου Σπυριδούλα, που είχε κάνει σπουδές στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και ήξερε το θέμα. Κάπως έτσι ξεκίνησαν και από τότε πέρασαν 30 χρόνια.
Μπορεί ο κ. Μουμούρης να μη ζει πια, αλλά οι κόρες είναι εκεί και στηρίζουν τη μητέρα τους. Αν θέλετε να δοκιμάσετε τα τοπικά πιάτα του νησιού, για τα οποία το χωριό έχει γίνει γνωστό στους ταξιδιώτες από πολλές χώρες και… γαστρονομικός προορισμός με τις τρεις ταβέρνες του, ζητήστε την παστιτσάδα, το σοφρίτο και το στουφάδο, με τις πλούσιες σάλτσες τους και τα ιδιαίτερα αρωματικά μπαχαρικά τους. Αν πάλι αποφασίσετε να τα αποφύγετε, να σας ενημερώσω ότι εξίσου νόστιμα είναι τα κλασικά ελληνικά πιάτα, όπως ο μουσακάς, το παστίτσιο, τα λαδερά και τα όσπρια.
info
Ταβέρνα Το Στέκι, Δουκάδες, Κέρκυρα, τηλ.: 26630 41701
Πηγή: olivemagazine.gr