Στο πένθος η Κεφαλονιά –Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος φραντζής –Συλλυπητήρια Μηνύματα (συνεχής ενημέρωση)
Κοινωνία
24/01/2023 | 00:09

Στο πένθος βυθίστηκε ολόκληρη η Κεφαλονιά από την τραγική είδηση της απώλειας του Γ. Γραμματέα του Δήμου Αργοστολίου και τ. Δημάρχου Λειβαθούς Νίκου Φραντζή.

Ο Νίκος Φραντζής έδινε τα τελευταία χρόνια με θάρρος και αξιοπρέπεια μάχη με την επάρατο νόσο. Δυστυχώς σήμερα δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας στη θλίψη γνωστούς και φίλους.

Ο Νίκος Φραντζής ήταν ένας γνήσιος αυτοδιοικητικός, με σπουδές στα οικονομικά. Είχε διατελέσει Δήμαρχος Λειβαθούς την περίοδο 2003-2006 ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν Γενικός Γραμματέας του δήμου Αργοστολίου.

Το ekefalonia.gr εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

 

Συλλυπητήρια Μηνύματα

 

Ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας για την απώλεια του Νίκου Φραντζή 

Ο Νίκος Φραντζής υπήρξε ένας σπουδαίος άνθρωπος και αγαπητός φίλος από τα εφηβικά μας χρόνια. Υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση με επιτυχία και αγάπη για τον τόπο μας αρχικά ως Πρόεδρος της Κοινότητας Μεταξάτων, αργότερα ως Δήμαρχος Λειβαθούς και τα τελευταία χρόνια ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου. Ήταν ένας προσινής άνθρωπος πάντα με χαμόγελο, ειλικρίνεια εντιμότητα και συναινετική διάθεση. Αντιμετώπισε την αρρώστια με θάρρος και αισιοδοξία μέχρι το τέλος. Θα τον θυμόμαστε και θα μας λείπει πάντα.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, θα βρεθούμε δίπλα της σε ότι χρειαστεί.

Ναπολέων Μαραβέγιας
Καθηγητής ΕΚΠΑ
π. Αντιπρύτανης , π. Υπουργός


Μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι ο φίλος μου Νίκος Φραντζής έχασε τη μάχη για τη ζωή και δεν βρίσκεται πλέον μαζί μας. Τη δοκιμασία της υγείας του τα τελευταία χρόνια, την αντιμετώπισε με θαυμαστή αντοχή, δύναμη αλλά και περίσσευμα ψυχής που φανέρωνε θέληση για ζωή.

Ο Νίκος ήταν ερωτευμένος με την τοπική αυτοδιοίκηση, την Κεφαλονιά, τη Λειβαθώ και τα Μεταξάτα, και αγωνίστηκε με πολιτική συνέπεια και υπευθυνότητα,  υπερασπιζόμενος μέχρι τέλους τα οράματά του, αφήνοντας το αποτύπωμά του στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κεφαλονιά, την Ιθάκη και σε όλη την Ελλάδα.

Είμαι σίγουρος ότι στην τοπική ιστορία, θα καταγραφεί ως μια προσωπικότητα που με την πορεία και το ήθος του, τη συμμετοχή, τη δράση και την προσφορά του, αφήνει σπουδαίο αυτοδιοικητικό και κοινωνικό έργο.

Τον ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχαμε από το 1991 μέχρι ακόμη και σήμερα ως εμπλεκόμενοι και οι δύο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και για την ειλικρινή και γνήσια φιλία μας.

Νίκο σε αποχαιρετώ με συγκίνηση και με την ελπίδα ότι θα συνεχίσεις από εκεί ψηλά να παρακολουθείς την πορεία των Νησιών μας στο μέλλον.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε φίλε μου Νίκο. Αυτό το τελευταίο ταξίδι σου να είναι ήρεμο και γαλήνιο. Θα σε θυμάμαι πάντα με θαυμασμό, εκτίμηση και αγάπη.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη Μαριάννα και στα παιδιά του Κωστή και Γιώργο.

 

Διονύσης Π. Γασπαρινάτος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αργοστολίου


Νίκος Φραντζής

 

Ήταν ένας πολύ καλός φίλος , συμμαθητής , συναθλητής και συναγωνιστής στην αυτοδιοίκηση.

Είχε τον απόλυτο σεβασμό και την αγάπη μου γιατί πάντα αγωνιζόταν για το καλύτερο χωρίς υστεροβουλίες , μακρυά από συμφέροντα , με ειλικρίνεια , εντιμότητα και σοβαρότητα.

Αναδείχθηκε απο το μεγάλο έργο του ως Προεδρος της Κοινοτητας Μεταξάτων , αλλά και ως μέλος και στην συνέχεια Προεδρος της ΤΕΔΚΙ όπου συνετέλεσε με την δημιουργία της Διαδημοτικής επιχείρησης καθαριότητας ώστε η Κεφαλονιά μας να χαρακτηριστεί « Το καθαρότερο Νησί».

Ήταν ο ιδρυτής της Φιλαρμονικής Λειβαθούς που τόσο αγάπησε και στήριξε μέχρι τα τελευταία του.

Συνεργαστήκαμε αρμονικά την Περίοδο 2002-2006 που ήταν Δήμαρχος Λειβαθούς και εγώ Αντινομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης τόσο σε θέματα έργων για την Λειβαθώ όσο και σε θέματα πολιτισμού , αθλητισμού , παιδείας.

Θυμάμαι την αγωνία όταν χτίζαμε το Γυμνάσιων Κεραμειών και τα συνεχή αίτηματά του για την επέκταση του Δημοτικου Κεραμειών . Η ίδια αγωνία για την ολοκλήρωση του εργου «Τουριστικο Αγκυροβόλιο της Αγίας Πελαγίας». Η ικανοποίηση του όταν τα έργα ολοκληρώθηκαν έγκαιρα ήταν φανερή.

Εξαιρετικός και οργανωτικός σε όλα τα θέματα, ιδιαίτερα όμως στην διοργάνωση Συνεδρίων και εκδηλώσεων. Του χρεώνω τα δυο υπέροχα Συνέδρια , της ΤΕΔΚΙ για την «καθαριότητα και το περιβάλλον» και την Συνάντηση των Αποδήμων Κεφαλλήνων , με την Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ Καρολου Παπούλια.

Ποτέ δεν άφησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία, σαν δημοτικός υπάλληλος , ενώ διέπρεψε σε ότι θέση ανέλαβε και είχε την αγάπη και τον σεβασμό των συναδέλφων του.

Θα θυμάμαι τον Νίκο με αγάπη και σεβασμό , τον αγαπητό μου συμμαθητή , τον συναθλητή που όταν άρχισε να τρέχει δεν σταμάταγε μέχρι να τερματίσει στο αγαπημένο του άθλημα τα 5000 μ .

Μας άφησε ένα κενό γιατί η δυναμική του , η εμπειρία του, οι γνώσεις του μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στον τόπο μας ακόμη.

Στην εξαίρετη σύζυγό του και στα παιδιά του εκφράζω την βαθύτατη λύπη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου.

Σωτήρης Κουρής
23/1/2023


Συλλυπητήριο Μήνυμα για την απώλεια του Νίκου Φραντζή

Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Νίκο Φραντζή, έναν ξεχωριστό άνθρωπο που υπηρέτησε με συνέπεια την τοπική αυτοδιοίκηση και τον πολιτικό του χώρο.

Επρόκειτο για δημόσιο λειτουργό συγκροτημένο και με αγάπη για τον τόπο μας. Άριστος οικογενειάρχης, πολιτισμένος άνθρωπος και αγαπητός στη τοπική μας κοινωνία.

Τα τελευταία χρόνια είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του, στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αργοστολίου.

Κατά τη συνεργασία μας διαπίστωσα, ακόμη, το ψυχικό του σθένος και το απόθεμα δυνάμεων που κατέθεσε -παρά τη προσωπική του μάχη- στον αγώνα ο Δήμος Αργοστολίου να λειτουργήσει ομαλά. Για το ζήτημα δε της δημιουργίας του Μουσείου Σκλάβου, η συμβολή του Νίκου ήταν καθοριστικής σημασίας.

Στην αγαπημένη του σύζυγο Μαριάννα, τα παιδιά, τους συνεργάτες και τους οικείους του εκφράζω τα συλλυπητήριά μου.  Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


Φίλε Νίκο, Δυστυχώς δεν έφυγες πλήρης ημερών. Έφυγες όμως ως πλήρης άνθρωπος

Ο Νίκος Φραντζής υπήρξε ένας ωραίος άνθρωπος. Διακρίθηκε σε όλους τους τομείς με τους οποίους ασχολήθηκε, επιστημονικά, επαγγελματικά, πολιτικά, κοινωνικά. Δημιούργησε  μαζί με την αγαπημένη του Μαριάννα μια θαυμάσια οικογένεια.

Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του επί πολλά χρόνια και από διάφορους ρόλους. Ήταν γνώστης, υπεύθυνος, ανοιχτός στις νέες ιδέες. Προσπαθούσε πάντα να είναι στην πρωτοπορία των πραγμάτων. Ορθολογιστής και οραματιστής, με κριτική σκέψη και κοφτερό μυαλό.

Ο Νίκος ανήκει σε μια γενιά πολιτικών-κοινωνικών στελεχών που πορεύτηκε στη ζωή της  με γνώμονα τη συλλογική προσφορά.

Είχα τη τιμή να είναι φίλος μου. Θαύμασα τις πολλές αρετές του. Δεν φανταζόμουν όμως ποτέ το μέγεθος της ανδρείας του. Η αντιμετώπιση της ασθένειάς του είναι μνημείο αισιοδοξίας, μάθημα γενναιότητας. Δίδαγμα Ζωής.

Φίλε Νίκο,

Δυστυχώς δεν έφυγες πλήρης ημερών. Έφυγες όμως ως πλήρης άνθρωπος.

Σε ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Η Μαριάννα, ο Κωστής, η Ελένη, ο Γιώργος, η Βέρα, θα σε θυμούνται και θα σε τιμούν, όπως κι εμείς οι φίλοι σου.

 

Αλέκος Καλαφάτης


Σχετικά με την απώλεια  του Νίκου Φραντζή, Γενικού Γραμματέα ΔήμουΑργοστολίου ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με βαθιά θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε έναν φίλο, έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή υπηρέτησε με ακεραιότητα την τοπική αυτοδιοίκηση.  Ο Νίκος Φραντζής με τον μαχητικό του χαρακτήρα προσέφερε πολλά στη δημόσια διοίκηση  τόσο με την προσωπική  στάση ζωής του, όσο και μέσα από τα δημόσια καθήκοντά του.

Τα θερμά συλλυπητήριά  στους οικείους του.

 

                                              

Ο Αντιπεριφερειάρχης

 

Π.Ε Κεφαλληνίας & Π.Ε. Ιθάκης    

Σταύρος Π. Τραυλός


ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του Νίκου Φραντζή, ενός δραστήριου και δημιουργικού ανθρώπου με μεγάλη παρουσία και προσφορά στον τόπο μας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Νίκος Φραντζής διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Μεταξάτων και Δήμαρχος Λειβαθούς. Επίσης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κεφαλλονιάς-Ιθάκης (ΤΕΔΚ-ΚΙ) καθώς και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ).
Η θητεία του ως Προέδρου της ΤΕΔΚ Κεφαλονιάς-Ιθάκης συνδέθηκε με την πραγματοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και πρωτοπόρων δραστηριοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των νησιών μας.
Διετέλεσε επίσης, Προϊστάμενος υπηρεσιών καθώς και Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου.
Σε όλη τη δημιουργική διαδρομή του, κίνητρο του ήταν η αγάπη για τον τόπο μας και η διάθεση του για προσφορά.
Με συνεχή ενεργή παρουσία και ακούραστη δραστηριότητα, από όλες τις θέσεις που ανέλαβε, προσέφερε  στην ανάπτυξη και στον πολιτισμό του τόπου μας και συνέβαλλε στην πρόοδο του.
Αφήνει σημαντική παρακαταθήκη το έργο του, καθώς και το αποτύπωμα μιας παραγωγικής και δημιουργικής διαδρομής.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.
Στην αγαπημένη του οικογένεια εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Αλέξανδρος Παρίσης
Πρόεδρος
Περιφερειακής Ένωσης Δήμων
Ιονίων Νήσων

 


Μάρκος Κοτσιλίνης  – Αποχαιρετισμός στον Νίκο Φραντζή

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετάμε τον Νίκο Φραντζή. Ο Νίκος υπήρξε άξιο τέκνο της τοπικής κοινωνίας. Πράος, συνετός ,σεμνός, ευγενής, έντιμος άνθρωπος, κέρδιζε την εμπιστοσύνη όσων τον γνώριζαν και συνεργαζόταν μαζί του.  Στην υπαλληλική του διαδρομή υπηρέτησε επάξια  με επάρκεια γνώσεων και κατέλαβε τα πλέον σημαντικά αξιώματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών στους δήμους Σάμης, Αργοστολίου, προϊστάμενος των ΚΕΠ δήμου Κεφαλονιάς και μέχρι το τέλος του Γενικός Γραμματέας του νύν Δήμου Αργοστολίου, άφησε έντονα το αποτύπωμα της εργασίας του , των πρωτοβουλιών που λάμβανε και του ήθους που τον διέκρινε. Θήτευσε σαν αιρετός σε όλους τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης . Δήμαρχος Λειβαθούς, Πρόεδρος και μέλος της ΤΕΔΚΚΙ, μέλος του ΔΣ της τότε ΚΕΔΚΕ, του ανώτατου οργάνου της τοπ. αυτοδιοίκησης. Έδωσε την ψυχή του για να εφαρμοστεί και να πετύχει η συνένωση των κοινοτήτων με το πρόγραμμα Καποδίστριας στα νησιά μας . Ήταν ακούραστος, άριστα ενημερωμένος , μαχητικός στις επιδιώξεις του, προσιτός στους δημότες , αποτελεσματικός στις επιλογές του.

Ήταν αγωνιστής της ζωής και των δημοκρατικών ιδεών του. Στρατεύτηκε ενωρίς στον αγώνα για την αναγέννηση των νησιών μας. Η Αγάπη του για την Κεφαλονιά τον έφερε κοντά σε άλλους συντρόφους και με τις δημοκρατικές του ιδέες προσέφερε πολλά, ώστε η Κεφαλονιά σήμερα να είναι ελκυστικός τόπος προορισμού, να έχει επαρκείς  υποδομές και υπηρεσίες , να είναι ανταγωνιστική με άλλα μέρη της χώρας.

Γνώρισα τον Νίκο πριν πολλά χρόνια. Γίναμε συνοδοιπόροι και συναγωνιστές στα κοινά σε διάφορα μετερίζια . Διέκρινα το ήθος  και την αξιοπρέπειά του. Μέσα από τις οικογενειακές και κοινωνικές μας σχέσεις αναπτύχθηκε βαθιά και στέρεη φιλία και αλληλοεκτίμηση.

Υπήρξε υποδειγματικός οικογενειάρχης. Με τη εξαίρετη σύζυγό του Μαριάννα και τα παιδιά τους Γιώργο και Κωστή απολάμβανε την εκτίμηση της κοινωνίας γιατί δεν υπήρξε κανένα ψεγάδι, που να σκιάζει την διαδρομή του.

Ο Νίκος έφυγε όρθιος όπως έζησε όρθιος. Ευπρεπής και αισιόδοξος ανέβηκε τον Γολγοθά του με θάρρος, εργαζόταν μέχρι τελευταία, δίνοντας με τη στάση του παράδειγμα ζωής σε όλους μας.

Νίκο καλό σου ταξίδι .

Στους λίαν  αγαπητούς μας  Μαριάννα Γιώργο και Κωστή εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Μάρκος Κοτσιλίνης

24/1/2023


Η απώλειά του Νίκου Φραντζή αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, τόσο στο Δήμο Αργοστολίου, όσο και στην κοινωνία μας συνολικά.

Η μακρά πορεία του στην αυτοδιοίκηση αλλά και η ενεργή προσφορά του μέχρι και την τελευταία στιγμή, φανερώνει την απεριόριστη και ανιδιοτελή αγάπη του για τον τόπο μας.

Ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου μας χειρίστηκε με επιτυχία πολλά ζητήματα, σε κάποια από τα οποία συνεργαστήκαμε παραγωγικά, ενώ ακόμη και σε αυτά που είχαμε διαφορετικές απόψεις, τις ανταλλάξαμε με αλληλοσεβασμό.

Εκ μέρους της δημοτικής μας παράταξης εκφράζω προς την οικογένειά του τα θερμά μας συλλυπητήρια. Αιωνία του η μνήμη.

Αλέξανδρος Παντελειός


Ο σύλλογος δημοτικών υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για το θάνατο του Νίκου Φραντζή

Και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο πρόεδρος
Bλάχος Παναγής

O Γραμματέας
Γεράσιμος καραντινός

Ο Αντιπρόεδρος

Μιχάλης αγγουριάς

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer