Έζησε εφιαλτικές στιγμές
Στο παρά 5 γλίτωσε μια οικογένεια Τσέχων στο Ναυάγιο
14/09/2018 | 10:59

Μια οικογένεια Τσέχων έζησε πιο επικίνδυνα τις εφιαλτικές στιγμές της πτώσης βράχων 5.000 κυβικών μέτρων στην παραλία του Ναυαγίου Ζακύνθου. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι μεγάλοι πέτρινοι όγκοι έπεσαν σε παραλία και θάλασσα σκορπώντας τρόμο και πανικό στους λουόμενους.

Με κάταγμα στη σπονδυλική στήλη  νοσηλεύεται η τουρίστρια από την Τσεχία, ενώ ο σύζυγος της και τα δύο παιδιά τους τραυματίστηκαν ελαφρά και παραμένουν νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους. Η οικογένεια μόλις είχε αποβιβαστεί από το τουριστικό πλοιάριο και βρίσκοταν ελάχιστα μέτρα από το σημείο που έπεσαν οι βράχοι, γλιτώνοντας από τύχη! Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η 34χρονη τουρίστρια ενδέχεται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Πάτρας για να εξεταστεί και από νευρολόγο.  Νωρίτερα το μεσημέρι, είχαν πάρει εξιτήριο ακόμα τρεις τουρίστες.

Λίγο μετά τις 11:15 το πρωί της Πέμπτης  αποκολλήθηκαν οι βράχοι, προκαλώντας ένα μίνι τσουνάμι το οποίο αναποδογύρισε μικρές βάρκες που μετέφεραν τουρίστες. Αν και αρχικά είχε γίνει λόγος για 3 αγνοούμενους, λίγο νωρίτερα εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των επιβαινόντων σε τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν στην παραλία, χωρίς να αναφερθεί αγνοούμενος επιβάτης. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό, μετά την κατολίσθηση, έχει εκκενωθεί η παραλία του «Ναυαγίου» και έχει απαγορευθεί, μέχρι νεοτέρας, από την Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, η προσέγγιση των σκαφών στην παραλία.

Πλέον το επίκεντρο των εργασιών είναι η μεταφορά των μπάζων από το σημείο πιθανότερα με εκσκαπτικό μηχάνημα ώστε να γίνει η τελική έρευνα για αγνοούμενους που ίσως δεν βρίσκοταν στη λίστα επιβαινόντων των σκαφών.

Από το Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να διενεργήσουν έρευνες στο σημείο, μετέβησαν 8 πυροσβέστες από την Τοπική Υπηρεσία  και άλλα  10 άτομα από την 6η ΕΜΑΚ μαζί με διασωστικό σκύλο. Στο νησί μεταφέρθηκαν επίσης με Super Puma και  9 άτομα, διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ.