5 κρούσματα σε 72 ώρες
Στον «κυκλώνα» του κορωνοϊού μπαίνει η Κεφαλονιά -Σπεύδουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Σάμη -Τι αναφέρει ο Δήμος
Covid-19
09/02/2021 | 19:39

Μετά τα δύο κρούσματα που είχαμε τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή του Αργοστολίου, άλλα τρία κρούσματα στο δήμο Σάμης έρχονται να επιβεβαιώσουν την ανησυχία των ειδικών για διασπορά του ιού στο νησί. Ο προβληματισμός είναι έντονος καθώς σε λίγα μόλις 24ωρα τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν δείχνοντας ότι ο ιός είναι εδώ. Θετική, εκτός από τον 77χρονο, βγήκε η σύζυγος του καθώς και άτομο του φιλικού τους περιβάλλοντος.

Αναλαμβάνει δράση ο ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekefalonia  κλιμάκια του ΕΟΔΥ σπεύδουν αύριο στο δήμο Σάμης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καλούν τον κόσμο στην ευρύτερη περιοχή της Σάμης να παραμείνει στα σπίτια του για 14 ημέρες.

Ήδη σήμερα πραγματοποιήθηκαν rapid test σε επιχειρήσεις στην Κρανιά και στην ευρύτερη περιοχή του Αργοστολίου ενώ τα test θα διενεργηθούν τις επόμενες ώρες στην περιοχή της Σάμης και κυρίως στον Καραβόμυλο που υπάρχει εστία. Για τον ίδιο λόγο ο δήμος θα διαθέσει το πολιτιστικό κέντρο του χωριού για να πραγματοποιηθούν με όλα τα μέτρα προστασίας τα test.

Την ώρα που αυξάνονται τα κρούσματα στην Κεφαλονιά μειώνονται δραματικά τα εμβόλια. Από τους 120 εμβολιασθέντες που είχαμε σχεδόν καθημερινά τον Ιανουάριο  φτάσαμε  μόλις τα 26 χθες. Άλλωστε αυτό το αποδεικνύει το χθεσινό αλαλούμ στα ραντεβού των συμπολιτών μας που πηγαίνανε στα προκαθορισμένα ραντεβού στα νοσοκομεία και δεν υπήρχαν εμβόλια να κάνουν. Περίμεναν μέχρι το μεσημέρι για να φθάσει η νέα προμήθεια αεροπορικός.

Η ανακοίνωση του Δήμου Σάμης

Μετά την διάγνωση κρουσμάτων Κορωνοϊού στον Καραβόμυλο καλούμε τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί: να παραμένουν στα σπίτια τους και να μετακινούνται μόνο σε περιπτώσεις πραγματικής ανάγκης.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι και οι συμπολίτες μας που επιστρέφουν από ταξίδι από άλλα μέρη και να τηρούν την καραντίνα που προβλέπεται.

Για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί απολυμάνσεις στα δημόσια κτήρια, ενώ την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου από τις 09:30 το πρωί στο πρώην Κοινοτικό Γραφείο Καραβομύλου θα γίνονται δωρεάν rapid tests.

Εισηγήσεις για κλείσιμο σχολείων

Υπάρχουν φωνές που μιλούν για κλείσιμο των σχολικών μονάδων σε τοπικό έστω επίπεδο για διάστημα λίγων ημερών μέχρι να διασαφηνιστεί το μέγεθος του προβλήματος και να εξασθενήσει η εστία της διασποράς.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer