Έξω από το κτίριο της Περιφέρειας
Στο δρόμο και οι μαθητές των Μεσοβουνίων -Τι ζητούν από τη Πολιτεία [βίντεο]
Κοινωνία
12/11/2018 | 14:40
Διαμαρτυρία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Δημοτικό των Μεσοβουνίων, καθώς και το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές τάξεις των Μεσοβουνίων πραγματοποίησαν πριν λίγο, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί. 
 
Με τίτλο “Αιτούμαστε την ίση μεταχείριση των παιδιών μας στο θέμα της εκπαίδευσης”, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές “σήκωσαν” πανό και φώναξαν συνθήματα για το ζήτημα του επαναχαρακτηρισμού των σχολείων της περιοχής ως δυσπρόσιτα, την στελέχωση των σχολείων από καθηγητές και δασκάλους, το στεγαστικό πρόβλημα, αλλά και το θέμα της ασφαλούς μεταφοράς όλων των μαθητών. 
 
Στη συνέχεια εκπρόσωποι των σχολείων είχαν επαφές με φορείς του Δήμου, ζητώντας να συμβάλουν, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους. Μάλιστα είχαν και συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Αργοστολίου κ. Λυκούδη, ζητώντας του κυρίως να επέμβει, ώστε να επαναχαρακτηριστούν τα σχολεία τους ως Δυσπρόσιτα.
 
Αναλυτικά τα αιτήματα:
1. Επαναχαρακτηρισμός των σχολείων των Μεσοβουνίων ως Δυσπρόσιτα
2. Στελέχωση των σχολείων από καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς από την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους κάθε χρόνο. παροχή κινήτρων σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ώστε να παραμένουν στα σχολεία της περιοχής. 
3. Άμεση λύση στο πρόβλημα της στέγασης των σχολείων κυρίως του Νηπιαγωγείου με τέτοιο τρόπο, ώστε να εφαρμόζονται οι καινοτόμες δράσεις του Προεδρικού Διατάγματος του 2018.
4. Άμεση λύση στο θέμα της ασφαλούς μεταφοράς όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.
 

Τα αιτήματα υπογράφουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Μεσοβουνίων, καθώς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Μεσοβουνίων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ