Μία πρώτη σύγκριση
Στο δρόμο για τις κάλπες του Επιμελητήριου –Τα πρόσωπα, οι νέοι συσχετισμοί και οι εκπλήξεις της επόμενης ημέρας
Πολιτική
23/10/2017 | 08:07

Καθώς έχουν περάσει οι πρώτες ημέρες της προεκλογικής περιόδου των Επιμελητηριακών εκλογών και καθώς οι συνδυασμοί έχουν δείξει δείγματα γραφής και προθέσεων, μπορούμε να κάνουμε μία πρώτη ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των δύο συνδυασμών και μία πρώτη σύγκριση.

Είναι πλέον σαφές ότι ο συνδυασμός Νέο Επιμελητήριο με επικεφαλής τον κ. Σπύρο Γασπαρινάτο, άλλάξε εντελώς τα δεδομένα από πλευράς συσχετισμών, αφού όπως είδαμε ενώθηκαν όλες οι παλιές και υπάρχουσες δυνάμεις (Σπαθής-Παντελιός-Μιχαλάτος) σε κοινό μέτωπο απέναντί του. Από άποψη δυναμικής και αλλαγής, έκπληξη έκανε ότι όχι μόνο οι περισσότεροι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο είναι νέα, άφθαρτα πρόσωπα, αλλά και το πρόγραμμα που παρουσίασαν είναι καινοτόμο και τολμηρό.

Φυσικά, στον πυρήνα του ψηφοδελτίου, βρίσκεται όπως μπορεί κάποιος να δει, η καρδιά της τουριστικής βιομηχανίας του νησιού μας και όπως όλοι έχουν καταλάβει ο Τουρισμός θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δράσεων του Νέου Επιμελητηρίου.

Από την άλλη πλευρά, βρίσκονται ο συνδυασμός των κ.κ. Σπαθή-Παντελειού οι οποίοι υποστηρίζονται από τον κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο. Τα πρόσωπα αυτά είναι γνώριμα, αφού μέχρι σήμερα είναι αυτοί οι οποίοι διαχερίζονται Επιμελητήριο – Κράνη και οι δράσεις τους είναι λίγο πολύ γνωστές.

Στα συν του συνδυασμού είναι η συννένωση δυνάμεων, αφού κατόρθωσαν να ενωθούν όλοι μαζί, παρά τις μέχρι πρότινως διαβεβαιώσεις τους για ανεξάρτητη κάθοδο σε αυτές τις εκλογές, σε κοινό μέτωπο. Αυτό βέβαια έχει δημιουργήσει μερικά προβλήματα, καθώς είναι πολλοί οι υποψήφιοι οι οποίοι αντέδρασαν στην ενίσχυση του ψηφοδελτίου από πρόσωπα του Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Η έλλειψη τεχνογνωσίας στο Τουρισμό και στις Νέες Τεχνολογίες, είναι το βασικό μειονέκτημά τους, στο οποίο υπολείποναι σημαντικά έναντι του Νέου Επιμελητηρίου. Επίσης η φθορά είναι ένας σημαντικός παράγοντας, αφού κανένας δεν είναι καινούριο πρόσωπο στα κοινά και οι υποσχέσεις για αλλαγή δεν πείθουν εύκολα μετά από τόσα χρόνια συμμετοχής στα κοινά.

Κλείνοντας, σε αυτές τις εκλογές διαφαίνεται μία σύγκρουση, της υπάρχουσας Επιμελητηριακής κατάστασης, με μία νέα ομάδα ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να την αλλάξουν. Το ερώτημα που τείθεται λοιπόν προς τους ψηφοφόρους, είναι το κατά πόσον είναι ευχαριστημένοι με το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης μέχρι σήμερα και αν θέλουν να το αλλάξουν.

Την απάντηση θα την ξέρουμε στις 12 Δεκεμβρίου, όπου και κλείνουν οι κάλπες του Επιμελητηρίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer