Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 37 μεταναστών
Στο χώρο του Λιμεναρχείου φιλοξενήθηκαν οι πρόσφυγες
16/09/2017 | 11:17

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 37 μεταναστών απο το Πακιστάν, που χθες το απόγευμα βρέθηκαν χωρίς καύσιμα ανοικτά του Μύρτου στο φουσκωτό που τους μετέφερε στην Ιταλία.
Άμεση ήταν η αντίδραση του Λιμενικού, αφού σκάφος τους ρυμούλκησε στο Αργοστόλι, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, παρουσία του διοικητή του Νοσοκομείου και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου.

Τους προσφέρθηκε φαγητό και κουβέρτες, ωστόσο δεν έφτασαν στον τελικό προορισμό τους για να κοιμηθούν, που ήταν το πρώην οικοτροφείο στη Λάσση.

Η ταυτοποίησή τους πήρε αρκετή ώρα και αναγκαστικά έμειναν στον εξωτερικό χώρο του Λιμεναρχείου, μπροστά από την είσοδο του Λιμενικού Ταμείου. Κατά την ταυτοποίηση των στοιχείων τους, ένας από αυτούς μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια Αργοστολίου για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Σε λίγη ώρα θα περάσουν από το γραφείο του Εισαγγελέα, όπου αναμένεται να πάρουν το απαραίτητο χαρτί που δίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις και να αναχωρήσουν σήμερα το μεσημέρι για Αθήνα.

Τον όλο συντονισμό της επιχείρησης, από την στιγμή που έφτασαν στο Αργοστόλι, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, που δεν δέχεται τη λέξη «λαθρομετανάστες», αλλά μιλάει για «ελεύθερους ανθρώπους».

Πηγή: efimeridakefalonia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ