Στο Αργοστόλι έφτασε η εικόνα της Παναγίας της Δραπανιώτισσας –Για μία βδομάδα θα παραμείνει στον Άγιο Σπυρίδωνα [εικόνες]
Εκκλησία
25/09/2023 | 08:05

Γράφει ο Ανδρέας Αρβανιτάκης

Το Αργοστόλι εόρτασε λαμπρά την Παναγία την Δραπανιώτισσα με την λιτανεία, από τον ομώνυμο ναό στον Δράπανο και μέσω της γέφυρας De Bosset, στη πλατεία Αργοστολίου με κατάληξη στον Άγιο Σπυρίδωνα.

Της Λιτάνευσης προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος πλαισιωμένος από ιερείς και ψαλτάδες του Αργοστολίου. Την ιερά πομπή συνόδευε η φιλαρμονική του Δήμου Αργοστολίου “Διονύσιος Λαυράγκας” και δεκάδες πιστοί απ’ όλα τα μέρη του νησιού μας.

Πρώτη στάση του θρόνου στην Σησιώτισσα

Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν, ο κόσμος υποδέχτηκε τον Θρόνο της Παναγίας στην Σησιώτισσα, όπου έγινε η πρώτη στάση της λιτανείας, παρουσία βέβαια σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του τόπου μας.

Οι πιστοί ακολούθησαν την προστάτιδα του Αργοστολίου στο πέρασμα της από την παραλιακή του Αργοστολίου μέχρι το Λιμεναρχείο, από εκεί στην κεντρική πλατεία της πόλης και αμέσως μετά στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.
Μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη επικράτησαν σε όλη την διάρκεια της διαδρομής, ενώ όλα κύλισαν ομαλά και με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη προς χάριν της Πολιούχου του Αργοστολίου.

Λευτέρης Στελλάτος και Αλέκος Πολλάτος μεταφέρουν με ευλάβεια την εικόνα της Παναγίας στο Λιθόστρωτο

Το παρών έδωσαν ο βουλευτής του νομού Παναγής Καππάτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, Νικόλας Βαλλιανάτος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου, Θεόδωρος Αλυσανδράτος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σωτήρης Κουρής και Δημήτρης Σπανός, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Σπαθής, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σαμούρης, Γιώργος Τσιλιμιδός και Σπύρος Πεφάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Λυκούδης, Νίκος Ανουσάκης, η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Γιάννα Κουλουμπή μέλη πολιτιστικών συλλόγων, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, υποψήφιοι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι  κ.α.

Το φωτορποερτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jackson.

 

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer