Εγκάρδια υποδοχή
Στο 2ο Λύκειο ο βετεράνος αστροναύτης Dr Klaus Kramp [εικόνες]
Κοινωνία
15/05/2018 | 09:01

Της Γιάννας Κουλουμπή

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο βετεράνος αστροναύτης Dr Klaus Kramp, ο οποίος χθες το πρωί είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το 2ο Λύκειο Αργοστολίου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Ευάγγελο Κεκάτο, και τον καθηγητή Dr Heinz Warnecke που ζει αρκετό χρόνο στην Κεφαλονιά μελετώντας το Ιερό Ναυάγιο του Αποστόλου Παύλου στην Πεσσάδα ταυτοποιώντας το νησί με την Αρχαία Μελίτη. 
 
Ο Dr Klaus Kramp είναι Φυσικός – Ερευνητής και για αυτό το λόγο ο κ. Κεκάτος, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Ένωση Φυσικών για τη διοργάνωση των θερινών σχολείων τα τελευταία χρόνια, οργάνωσε μια τιμητική επίσκεψη του πρώτου στο 2ο Λύκειο, η οποία είχε καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα. 
 
Η υποδοχή από τον διευθυντή του σχολείου, κ. Ιωάννη Κοσμάτο ήταν εγκάρδια και στη συζήτηση που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Λυκείου συμμετείχαν μαθητές τόσο από το συγκεκριμένο σχολείο όσο και από το 1ο Λύκειο και ενημερώθηκαν για θέματα αστροναυτικής και έρευνας συνολικά. Επίσης, με την παρουσία τους τίμησαν τον βετεράνο αστροναύτη ο Πρόεδρος της Ένωσης Φυσικών στην Κεφαλονιά, κ. Αντώνης Κατάνιας με τα μέλη του Δ.Σ., κυρίους Βασίλη Κόκκαλη και Αντώνη Καλλιβωκά, καθώς και τους φυσικούς Λευτέρη Κρητικό, Διονύσιο Πατρίκιο και Μάγδα Βίγκα. 
 
Οι μαθητές έθεσαν πολύ εύστοχα ερωτήματα στον κ. Klaus, στα οποία πρόθυμα απάντησε, ενώ στο τέλος ο κ. Κεκάτος προσέφερε, σε ένδειξη τιμής, εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση, την πλακέτα του Δήμου. Ο Dr Klaus, συγκινημένος ευχαρίστησε για την φιλοξενία και δήλωσε ενθουσιασμένος για την ευγένεια της υποδοχής και το πολύ υψηλό επίπεδο της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας της Κεφαλονιάς. 
 
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia