Στις 5 Φεβρουαρίου το ρεσιτάλ του καθηγητή Πάνου Λαζαράτου «Σουμπερτιάδα»
Πολιτισμός
29/01/2018 | 17:35

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται σε ένα βράδυ τα δύο μονοδράματα-κύκλοι τραγουδιών των Schubert-Müller, «Η Ωραία Μυλωνού» (Die schöne Müllerin) και το «Χειμωνιάτικο Ταξίδι» (Winterreise) από τον συμπατριώτη μας τενόρο Πάνο Λαζαράτο, σε θεατροποιημένη μορφή. Πρόκειται για τη φθίνουσα πορεία ενός νέου από τον απόλυτο έρωτα στο πλήρες υπαρξιακό αδιέξοδο.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Φεβρουαρίου, αντί για τις 29 Ιανουαρίου που ήταν αρχικά προγραμματισμένη. Όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο, ισχύει αυτόματα για την ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, όσοι θεατές επιθυμούν επιστροφή χρημάτων, μπορούν να περάσουν από την υποδοχή του Ιδρύματος με το εισιτήριό τους, ενώ όσοι το έχουν προμηθευτεί ηλεκτρονικά να επικοινωνήσουν με το 210-3611206.
Τον τενόρο Πάνο Λαζαράτο, ο οποίος είναι καθηγητής στη Νομική Σχολή Αθηνών, συνοδεύει στο πιάνο ο Νίκος Βασιλείου στην «Ωραία Μυλωνού» και ο Τίτος Γουβέλης στο «Χειμωνιάτικο Ταξίδι». Φλάουτο παίζει η Ναταλία Γεράκη. Την σκηνοθεσία των δύο μονοδραμάτων έχει επιμεληθεί η Αγγέλα Σαρόγλου. Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Ψωμά

Τα δύο μονοδράματα συνδέονται με πληθώρα εμφανών και υπόγειων μουσικών, ψυχολογικών και φιλολογικών ρευμάτων που μπορούν να αναδειχθούν μέσα από την ενιαία παράσταση.

Ανάμεσα στους δύο κύκλους ως Intermezzo ακούγονται οι παραλλαγές του Schubert στο τραγούδι «Trockne Blumen» από την «Ωραία Μυλωνού» και η διασκευή του Theobald Böhm στο πρώτο τραγούδι από το «Χειμωνιάτικο Ταξίδι», «Gute Nacht». Και τα δύο έργα είναι γραμμένα για φλάουτο και πιάνο.

Πάνος Λαζαράτος τενόρος

Ναταλία Γεράκη φλάουτο

Νίκος Βασιλείου πιάνο

Τίτος Γουβέλης πιάνο

Αγγέλα Σαρόγλου σκηνοθεσία

Κωνσταντίνα Ψωμά βοηθός σκηνοθέτη

Εισιτήρια: 20, 15, 10 ευρώ

Πληροφορίες-κρατήσεις: 2103611206

Πηγή: protothema.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer