Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί
Στην τελική ευθεία η κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος
Κοινωνία
16/03/2018 | 19:34

Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τις οχτώ εργολαβίες του Πάτρα – Πύργος. Η ιταλική GD Infrastrutture, η οποία συνεργάζεται στην Ελλάδα με τη Μηχανική, μειοδότησε στον 8ο (Μιντιλόγλι – ΒΙΠΕ Πάτρας) και τελευταίο διαγωνισμό του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος, με έκπτωση 52,4%.

Στους τέσσερις πρώτους διαγωνισμός, προσωρινός μειοδότης έχει ανακηρυχτεί η κοινοπραξία Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών του ομίλου Καλογρίτσα.

Στον πέμπτο διαγωνισμό, η κοινοπραξία Ξανθάκης – ΙΝΤΕΡΚΑΤ, στον 6ο διαγωνισμό η GD Infrastrutture και στον έβδομο η ΙΝΤΕΡΚΑΤ.

Πλέον, οι υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών θα καλέσουν τους αναδόχους να φέρουν τις εγγυητικές επιστολές και να σταλούν οι συμβάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν προβλέπουν:

– Την κατασκευή των χωματουργικών έργων του αυτοκινητόδρομου, συνολικού μήκους 74 χλμ., εκ των οποίων τα 13 χλμ. αποτελούν διαπλάτυνση και βελτίωση της χάραξης του υφιστάμενου οδικού άξονα, ενώ τα υπόλοιπα 61 χλμ. διαμορφώνονται με νέα χάραξη.

– Τους οκτώ ανισόπεδους κόμβους Μιντιλογλίου, ΒΙΠΕ, Κάτω Αχαΐας, Βάρδας, Κυλλήνης, Γαστούνης, Αμαλιάδας και Πύργου.

– Νέους και αναβαθμιζόμενους παράπλευρους και κάθετους δρόμους.

– Λοιπά συνοδά έργα, δηλαδή έργα αποχέτευσης ομβρίων – αποστράγγισης, έργα σήμανσης – ασφάλισης – περίφραξης, μεγάλα και μικρά τεχνικά έργα (γέφυρες, άνω και κάτω διαβάσεις κ.λπ.), έργα περιβάλλοντος, εγκαταστάσεις οδοφωτισμού κ.λπ.

– Εργασίες που υπολείπονται στα προσφάτως κατασκευασμένα έργα, εργασίες πρασίνου και προσωρινές παραλλαγές.

Πηγή: insider.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ