Στην Κύπρο το 1ο ΓΕΛ Αργοστολίου [εικόνες]
Κοινωνία
16/10/2021 | 11:13

Η 2η Μικρής Διάρκειας Επιμόρφωση Προσωπικού (Short-term joint staff training events) για τη στρατηγική σύμπραξη Erasmus+ KA229 «People Organizing Redevelopment Technology Sustainability, PORTS” πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου 2021 στη Λεμεσό της Κύπρου.

Σε αυτή συμμετείχαν καθηγητές από τα σχολεία: α) Istituto di Istruzione Secondaria Superiore “E. Fermi” από το Lecce της Ιταλίας, (σχολείο συντονιστής της σύμπραξης), β) 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου Κεφαλονιάς, γ) Escola Proffisional Amar Tera Verde, από τo Tera Verde της Πορτογαλίας, δ) Srednja škola Metković, από το Metković της Κροατίας, ε) Saku Gümnaasium, από τoΤαλίν της Εσθονίας, και στ) Γυμνάσιο Ομόδους από το Όμοδος της Κύπρου.

Το σχολείο από την Κύπρο είχε την ευθύνη διοργάνωσης της συνάντησης. Το 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τους καθηγητές Σπυρίδωνα Καββαδία (Δρ βιολόγος, Υποδιευθυντής), Ραζή Αγλαΐα (μαθηματικός) και Αντωνάτου Θάλεια (γυμνάστρια) οι οποίοι ταξίδεψαν στην Κύπρο σύμφωνα με το πρόγραμμα που καθόρισε το σχολείο υποδοχής.

Οι καθηγητές των σχολείων είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες σχετικά με τη σύμπραξη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης: α) συζητήθηκε ο τρόπος φιλοξενίας των επισκεπτών μαθητών στα σχολεία υποδοχής, β) καθορίστηκαν οι ημερομηνίες των επόμενων ταξιδιών, και γ) καθορίστηκε η μεθοδολογία αξιολόγησης της πορείας σύμπραξης καθώς και οι τρόποι αποτίμησης του αντίκτυπού της.

Οι καθηγητές ξεναγήθηκαν στο λιμάνι της Λεμεσού, στους σταθμούς φορτοεκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων και υποδοχής κρουαζιεροπλοίων, καθώς και στην υπηρεσία VTS (Vessels Traffic System). Επίσης πραγματοποιήθηκαν εκδρομές στο χωριό Όμοδος, έδρα του σχολείου υποδοχής, και στις πόλεις της Λευκωσίας και της Πάφου.

Κατά την εκδρομή στη Λευκωσία, η Ελληνική αποστολή επισκέφτηκε συμβολικά τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και τα μνημεία των ηρώων της Εθνικής Φρουράς, της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) και της 1ης Μοίρας Καταδρομών. Επίσης, Έλληνες εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν σύντομη επίσκεψη στην κατεχόμενη Λευκωσία, περνώντας το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Οι εταίροι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Μάρτιο του 2022 στο Μέτκοβιτς της Κροατίας.

ΔΡ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ
ΒΙΟΛΟΓΟΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ