Στην «κατάψυξη» η Κεφαλονιά μετά το πέρασμα της «Ελπίδας» -Στους -4c οι ελάχιστες θερμοκρασίες -Στα «λευκά» ορεινές περιοχές του νησιού [εικόνες]
Κοινωνία
23/01/2022 | 13:04

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» πέρασε από την Κεφαλονιά χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Από νωρίς χθες το απόγευμα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές άρχισε να χιονίζει δημιουργώντας ένα όμορφο κατάλευκο σκηνικό στους κατοίκους των χωριών.

Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και για ολικό παγετό κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Όπως μας ενημερώνει συνεχώς o μετεωρολογικό σταθμός Φαρακλάτων μέσω της σελίδας Kefalonia Weather, είχαμε τις ακόλουθες ελάχιστες θερμοκρασίες σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Ο δρόμος της Φάλαρης

Αναλυτικά:

Αγία Δυνατή -4,2c
Φάλαρη -3,5c
Δυτική Παλική 2,1c
Φαρακλάτα 2,4c
Διβαράτα 2,6c
Έρυσσος 3c
Λάχος Ιθάκης
Αγία Ευφημία 4,3c
Αργοστόλι 4,7c
Βαθύ Ιθάκης 5,5c

Ο κρατικός μηχανισμός βρέθηκε επί ποδός με την Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς & Ιθάκης να εκδίδει ανακοίνωση με την οποία να επισημαίνει οι κάτοικοι να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στις ορεινές περιοχές του νησιού μας, καθώς λόγω χιονόπτωσης και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών υπάρχει κίνδυνος ολισθηρότητας. Ιδιαίτερα παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την χρήση της επαρχιακής οδού προς Αίνο.

Στα λευκά το Πυργί

Μικρή υποχώρηση της κακοκαιρίας αναμένουμε σήμερα Κυριακή, όμως από την Δευτέρα έρχεται νέα σφοδρή επιδείνωση που σύμφωνα με τον συμπατριώτη μας μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια δεν θα επηρεάσει την Κεφαλονιά.
Μιλώντας στον «Ionian Galaxy» ο κ. Τσατραφύλλιας τόνισε ότι το θερμόμετρο δεν πρόκειται να καταγράψει διψήφιο αριθμό στο νησί μας τα επόμενα 24ωρα!

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia