Στην σεμνή εκδήλωση μίλησε ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς και ο ιδρυτής του EST Κώστας Ευαγγελάτος όπου διάβασε το ποίημα του "Χαρακτικό", αφιερωμένο στο υποδειγματικό μοντέλο.
Στην έδρα του ART STUDIO EST πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για τον Φώτη Αλεξάνδρου
Πολιτισμός
12/03/2011 | 13:38

euagelatos1Στην έδρα του ART STUDIO EST πραγματοποιήθηκε με την παρουσία φίλων και συνεργατών τιμητική εκδήλωση για τον Φώτη Αλεξάνδρου, εικαστικό μοντέλο και συνεργάτη του Κώστα Ευαγγελάτου από το 1998. Τα έργα που φιλοτέχνησε εκ του φυσικού ο Ευαγγελάτος με μοντέλο του τον Αλεξάνδρου – σχέδια, ζωγραφικές και ψηφιακές συνθέσεις, ντοκουμέντα από ζωντανά εικαστικά συμβάντα- εκτέθηκαν και εκδόθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό με μεγάλη απήχηση και άριστες κριτικές. Η αισθητική διερεύνηση της σχέσης Καλλιτέχνης-Μοντέλο και ο αμφίδρομος διάλογος της φόρμας  και του ψυχικού κόσμου για την ερμηνευτική απόδοση του όντος απαιτεί αφοσίωση και υπομονή. Ο Φώτης Αλεξάνδρου επέδειξε και τα δύο. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη μουσική και έχει γράψει στίχους για πολλά τραγούδια.

 

 

 

 

 

 

 

Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς

euag2

Στην σεμνή εκδήλωση μίλησε ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς και ο ιδρυτής του EST Κώστας Ευαγγελάτος διάβασε το ποίημα του “Χαρακτικό”, αφιερωμένο στο υποδειγματικό  μοντέλο. Ο  Λεόντιος Πετμεζάς ανέφερε στην ομιλία του: Το εικαστικό μοντέλο Φώτης Αλεξάνδρου είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση που επιτρέπει στον εικαστικό δημιουργό ή τον φακό να αξιοποιεί ευπρόσδεκτα και εμβληματικά κάθε γωνία του προσώπου και του σώματος του. Διαθέτοντας  δωρική οντότητα ο Αλεξάνδρου έκανε οικεία στο ευρύ κοινό κάθε τολμηρή θεματολογία, με την οποία ασχολήθηκε την τελευταία δωδεκαετία ο Κώστας Ευαγγελάτος. Η  παρουσία του μέσα από οσμώσεις και εκφάνσεις επισήμανσης κυριαρχεί και αναδεικνύει το υπάρχον αντισυμβατικό υλικό.

euag3

euag4

Το μοντέλο του Κώστα Ευαγγελάτου

There are also different environments that mobile spyware you can play in, with the first one being the lighthouse setting

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer