Στην Αθήνα για τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο Παρίσης -Θα συναντηθεί και με Μητσοτάκη [εικόνες]
Πολιτική
18/04/2018 | 09:27

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών ενόψει του κοινού Συνεδρίου ΚΕΔΕ-Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) που ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται την Πέμπτη. Στη συνεδίαση συμμετείχε ο δήμαρχος Κεφαλονιάς και πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ Αλέξανδρος Παρίσης.

Το αναμενόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και ο χρόνος σύγκλισης του συνεδρίου ήταν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης. Το σύνολο ωστόσο των ομιλητών υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί από πλευράς υπουργείου Εσωτερικών επαρκής χρόνος διαβούλευσης, τουλάχιστον δυο μηνών, από την ημέρα της κατάθεσης-δημοσιοποίησή του και μέχρι τη ψήφισή του.

Στη γραμμή Πατούλη ο Παρίσης

Επικριτικός σε ότι έχει να κάνει με το νέο νομοσχέδιο που φέρνει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης φέρεται να είναι ο δήμαρχος Κεφαλονιάς ο οποίος ενώνει τις δυνάμεις του με άλλους δημάρχους και στηρίζουν τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι η Αυτοδιοίκηση «δεν είναι διατεθειμένη να υποκύψει σε έναν κυβερνητικό σχεδιασμό, που προωθεί όχι τη μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης, αλλά την απορρύθμιση των Δήμων». Και υπογράμμισε την ετοιμότητα της , να διεκδικήσει ενωμένη και με ωριμότητα μια πραγματική μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους, με στόχο να στηριχθεί η αναγέννηση της χώρας στην αυτοδιοικητική διακυβέρνηση».

Μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων ξεκαθαρίζει  ότι δεν θα αποδεχθούν «ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν προωθεί καμία απολύτως αλλαγή, καμία απολύτως μεταρρύθμιση, πέραν της αλλαγής του εκλογικού νόμου» .

Το ekefalonia επικοινώνησε με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς ο οποίος μας τόνισε ότι  «για εμάς “κόκκινη γραμμή” αποτελεί η αλλαγή του εκλογικού συστήματος», ενώ αρκέστηκε να συμπληρώσει ότι περισσότερα θα τα εξηγήσει στην ομιλία του σήμερα στο συνέδριο στις 11.30 το πρωί.

Να σημειωθεί ότι απόψε στις 19.30 ο Αλέξανδρος Παρίσης μαζί με άλλους “γαλάζιους” δημάρχους θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia