Ασυναγώνιστης ομορφιάς
Στη λίστα με τις δέκα καλύτερες απομονωμένες παραλίες δύο κεφαλλονίτικες -Δείτε ποιες είναι
Τουρισμός
01/06/2021 | 11:11

Οι καλοκαιρινές διακοπές επέστρεψαν.

Καθώς τα εμβόλια εξαπλώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο, το ίδιο κάνουν και οι τάσεις αναζήτησης Google για κρατήσεις ταξιδιών και ταξιδιών μαζί με αυτά. Σύμφωνα με Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ταξίδιαΠερισσότεροι από τους μισούς (56%) των Ευρωπαίων σχεδιάζουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι. Ωστόσο, πολλοί παραμένουν επιφυλακτικοί, αναζητώντας απομακρυσμένες υπαίθριες διακοπές με 34% να προτιμούν μια παραθαλάσσια εκδρομή. Με αυτό στο μυαλό, η ιστοσελίδα loveholidays δημιούργησε μια λίστα με τις καλύτερες απομονωμένες παραλίες στην Ευρώπη με εκπληκτικά τοπία, παρέχοντας κάποια έμπνευση για κοινωνικές διακοπές.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτή η λίστα με τις δέκα από τις καλύτερες απομονωμένες παραλίες της Ευρώπης είναι διακοσμημένη με όχι μόνο μία, αλλά δύο παραλίες που ανήκουν στο όμορφο ελληνικό νησί της Κεφαλονιάς: την παραλία Κιμίλια και την παραλία Δαφνούδι.

Και οι δύο απονέμονται επίσης με το Trip Advisor’s Travellers ‘Choice – 25 καλύτερες παραλίες στον κόσμο του 2020, η παραλία Kimilia και η παραλία Daphnudi είναι μόνο δύο, αν και εκπληκτικοί, λόγοι για να βάλετε την Κεφαλονιά στο καλοκαιρινό σας ταξίδι.

Η Κεφαλονιά (ή Κεφαλονιά) είναι το μεγαλύτερο νησί στο Ιόνιο Πέλαγος, γνωστό ως τοποθεσία της ταινίας “Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι ”. Πρωταγωνιστούν οι Nicolas Cage και Penelope Cruz. Η εσοχή της Κεφαλονιάς διαθέτει βράχους από ασβεστόλιθο, ειδικούς αμμώδεις κόλπους και ξηρά τραχιά τοπία. Πολλές παραλίες, όπως η παραλία Κιμίλια και η παραλία Δαφνούδι, είναι προσβάσιμες μόνο με τα πόδια ή μέσω στενών, ελικοειδών δρόμων. Περιτριγυρισμένη από κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, η Κεφαλονιά είναι γεμάτη ιστορία και πολιτισμό.

Η ιστορία της Κεφαλονιάς

Το νησί του Ιονίου οφείλει το όνομά του στον Κέφαλο, τον πρώτο βασιλιά της περιοχής κατά την Παλαιολιθική περίοδο. Σύμφωνα με τους ντόπιους, αυτός ο βασιλιάς ίδρυσε τις τέσσερις κύριες πόλεις του νησιού, τη Σάμη, Πάλη, Κράνη και Πρόννοι.
Έχουν γίνει αρχαιολογικές ανασκαφές σε όλο το νησί, το οποίο είναι γεμάτο με πολλούς αρχαιολογικούς χώρους που ανήκουν σε διαφορετικές εποχές. Μερικοί μελετητές ανίχνευσαν στοιχεία ανθρώπων στο νησί πίσω στο 50.000 π.Χ. Παλαιολιθικά εργαλεία και αντικείμενα έχουν ανακαλυφθεί στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Δυτικής Κράνης.
Η Κεφαλονιά ήταν ένα σημαντικό κέντρο κατά τη Μυκηναϊκή εποχή, ένας ισχυρισμός που έχει αποδειχθεί με την ανακάλυψη μυκηναϊκών τάφων στους αρχαιολογικούς χώρους Τζανάτα, Μετακάτα και Μαζαρακάτα. Το 187 π.Χ., οι Ρωμαίοι επιτέθηκαν στην Κεφαλονιά, οι οποίοι τελικά κατέλαβαν το νησί μετά από μήνες μάχης ενάντια στην αντίσταση των κατοίκων του νησιού. Οι αρχαιολογικοί χώροι της Ρωμαϊκής εποχής στην Κεφαλονιά, συμπεριλαμβανομένων των ναών, των ανακτόρων και των ρωμαϊκών λουτρών, έχουν επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες του νησιού.

Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, το 1941, το νησί καταλήφθηκε από ιταλικές δυνάμεις που συμμάχησαν με τους Γερμανούς. Το 1943, η Ιταλία παραδόθηκε στους Συμμάχους και, ως τιμωρία, οι γερμανικές δυνάμεις εκτέλεσαν περισσότερους από 5.000 Ιταλούς στρατιώτες. Η σφαγή της μεραρχίας Aqui.

Τον Αύγουστο του 1953, ένας τεράστιος σεισμός κατέστρεψε μεγάλο μέρος της Κεφαλονιάς και τα περισσότερα χωριά του νησιού. Ενώ τα χωριά στο κεντρικό και νότιο τμήμα της Κεφαλονιάς καταστράφηκαν σχεδόν εντελώς, μόνο το βόρειο χωριό Φισκάρδο παραμένει ανέγγιχτο από τον σεισμό που θαυμάζεται σήμερα λόγω της αρχικής του αρχιτεκτονικής.

Τόσο η Κιμίλια όσο και το Δαφνούδι στην Κεφαλονιά περιλαμβάνονται στη λίστα με τις δέκα καλύτερες απομονωμένες παραλίες στην Ευρώπη. Οι πολλές πανέμορφες παραλίες της Κεφαλονιάς μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως πανέμορφες και είναι από τις μεγαλύτερες, πιο όμορφες και πιο ορατές σε όλη την Ελλάδα. Ένας αληθινός παράδεισος για τους λάτρεις των παραλιών με άμμο, στην Κεφαλονιά δεν υπάρχει έλλειψη όμορφων κόλπων ιδανικών για κολύμβηση με αναπνευστήρα.

Η παραλία Μύρτος είναι γνωστή για τη φυσική της ομορφιά και είναι ένα από τα πιο διάσημα μέρη στην Ελλάδα όπως και η παραλία Αντίσαμος.
Άλλες αξιόλογες παραλίες είναι η Xi, όπου η άμμος περιέχει άργιλο, καθώς και οι καλά οργανωμένες και εύκολα προσβάσιμες παραλίες του Μακρύ Γιαλού και του Πλατύ Γιαλού, είναι και οι δύο πολυσύχναστα τουριστικά σημεία συνάντησης.
Ωστόσο, εάν είναι ένα ιδιωτικό και ερημικό νησί που πιστεύετε ότι ψάχνετε, η Κεφαλονιά προσφέρει πολλούς κολπίσκους που κρύβουν τις παραλίες που περιμένουν ήσυχα να ανακαλυφθούν, όπως η Κιμίλια και το Δαφνούδι, που πήραν το όνομά τους από δύο από τις καλύτερες απομονωμένες παραλίες στην Ευρώπη .
Παραλία Κιμίλια, Κεφαλονιά
Η παραλία Κιμίλια βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Κεφαλονιάς, στη χερσόνησο της Ερίσου, κοντά στο Φισκάρδο και σε πολλά άλλα μικρά παραδοσιακά χωριά σε αυτήν την περιοχή του νησιού. Αποτελείται από βότσαλα, με τα γαλαζοπράσινα νερά, το χαρακτηριστικό του Ιονίου, ενώ η γύρω καταπράσινη και όμορφη φύση δημιουργεί υπέροχα και μοναδικά τοπία. Για να φτάσουν στην παραλία της Κιμίλια, οι επισκέπτες πρέπει να αφήσουν το αυτοκίνητό τους στο χωριό Γερμενάτα της Ερίσου και να συνεχίσουν με τα πόδια στον μικρό δρόμο. Δέκα λεπτά με τα πόδια μέσα από κυπαρίσσια και ελιές οδηγεί στην εκπληκτική παραλία με λευκά βότσαλα της Κιμιλίας με τα καταγάλανα νερά. Ιδανικό για κολύμπι και κολύμβηση με αναπνευστήρα, αλλά δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις, οπότε οι παραθαλάσσιοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους νερό και ομπρέλα, ώστε να είναι καλά προετοιμασμένοι για να απολαύσουν την ηρεμία τους.

Παραλία Δαφνούδι, Κεφαλονιά


Η παραλία Δαφνούδι είναι ένας μικρός, ανέγγιχτος βοτσαλωτός κόλπος, που βρίσκεται επίσης στο βορειότερο άκρο της Κεφαλονιάς. Οι επισκέπτες θα πρέπει να αφήσουν το αυτοκίνητο στο χωριό Αντυπάτα, περίπου 5 χιλιόμετρα από το Φισκάρδο, και να περπατήσουν περίπου 800 μέτρα μέσα από τα κυπαρίσσια. Για να φτάσετε στην παραλία, πρέπει να ακολουθήσετε ένα ελαφρώς βραχώδες μονοπάτι, οπότε καλό είναι να αποφύγετε τις καλοκαιρινές παντόφλες. Τα νερά εδώ είναι ήρεμα και τα χρώματα κυμαίνονται από μπλε έως πράσινο. Στη δεξιά πλευρά της παραλίας υπάρχει μια όμορφη σπηλιά με μια μικρή σκιασμένη παραλία μέσα. Η παραλία φιλοξενεί την απειλούμενη μεσογειακή φώκια Monachus-Monachus, οπότε εάν είστε τυχεροί μπορεί να τη δείτε.

Πηγή: enp.gr

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ