Στη λίμνη Παμβώτιδα μεταφέρθηκε ο θλιμμένος κύκνος της Καστοριάς
Life
28/02/2022 | 20:08

Στα νερά της Παμβώτιδας κολυμπά από το πρωί της Κυριακής ο θλιμμένος κύκνος της Καστοριάς, σε μία προσπάθεια να εγκλιματιστεί και να ανακτήσει τη διάθεσή του για ζωή.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου Ιωαννιτών, ο κύκνος μεταφέρθηκε μετά από συνεργασία των δύο δήμων και με την συνδρομή εθελοντών και στελεχών των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Είχε τοποθετηθεί σε ειδικό κλουβί και στην πλατεία Μαβίλη απελευθερώθηκε για να συναντήσει τους κύκνους της Παμβώτιδας.

φωτο: facebook Δήμος Ιωαννιτών

Ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βασίλης Βλέτσας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι αναπτύχθηκε μία όμορφη διαδημοτική συνεργασία με τη βοήθεια του Φορέα Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου και του εθελοντή Κωνσταντίνου Μπέστα προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες φιλοξενίας του κύκνου.

«Η ιστορία του κύκνου μας διδάσκει αξίες και αρετές που σπανίζουν όπως η αγάπη, η αφοσίωση, η πίστη και ο σεβασμός. Θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά», τόνισε στις δηλώσεις του.

φωτο: facebook Δήμος Ιωαννιτών

Η περιπέτεια του κύκνου όπως ανέφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωπος του Κέντρου Περίθαλψης του Δήμου Καστοριάς, ξεκίνησε μετά από επίθεση που δέχθηκε μαζί με το ταίρι του από αδέσποτα σκυλιά.

«Όταν πέθανε το θηλυκό, παρέμενε μπροστά από το Κέντρο Περίθαλψης και ήταν πολύ επικίνδυνο. Είδαμε τα χαρακτηριστικά της λίμνης των Ιωαννίνων και τον φέραμε εδώ. Υπάρχει ομάδα εθελοντών που θα τον παρακολουθεί και θα δίνει στοιχεία για την προσαρμογή του» ανέφερε.

φωτο: facebook Δήμος Ιωαννιτών

Πηγή: mag24.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer