Συνέντευξη στον Ανδρέα Αρβανιτάκη
Σταύρος Σπαθής: «Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, είναι ένας οικονομικός πόλεμος -Θα στηρίξουμε τους επαγγελματίες των νησιών μας με όλες μας τις δυνάμεις» [βίντεο]
Κοινωνία
19/03/2020 | 10:15

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης καθώς και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Σπαθής μιλάει στο ekefalonia και τον Ανδρέα Αρβανιτάκη για τις συνέπειες των μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού covid 19 στο νησί μας, ενώ καταθέτει και μία σειρά προτάσεων για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Ο κ. Σπαθής χαρακτήρισε «οικονομικό πόλεμο» την κρίση που βιώνει η χώρα μας ένεκα της πανδημίας του κορωνϊού covid 19, ενώ αναφερόμενος στην εικόνα της αγοράς του νησιού μας την χαρακτήρισε απελπιστική, με την κίνηση να έχει μειωθεί σημαντικά ή να έχει σταματήσει τελείως.

Για τα μέτρα της κυβέρνησης

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι σε πολύ σωστή κατεύθυνση» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σπαθής αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ κατέθεσε και μια σειρά προτάσεων τις οποίες, όπως είπε, γνωστοποιεί στην κυβέρνηση με σχετική επιστολή ως Επιμελητήριο. Μίλησε συγκεκριμένα για:

-Αναστολή πληρωμής του ΕΝΦΙΑ μέχρι τέλος του χρόνου

-Ο Δήμος να στηρίξει τους επαγγελματίες μέσω των δημοτικών τελών.

-Να κουρευτούν τα χρέη των επαγγελματιών και εν συνεχεία να ρυθμιστούν σε 120 δόσεις.

Για τις απολύσεις

Τη βεβαιότητά του ότι οι επαγγελματίες του νησιού μας θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για την προστασία των θέσεων εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι στην παρούσα χρονική στιγμή εφόσον γίνουν απολύσεις οι τέως εργαζόμενοι θα δυσκολευτούν εξαιρετικά να βρουν δουλειά. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η σχέση αυτή είναι αμοιβαία.

Για την ζημιά στον τουρισμό

Πρόβλημα για όλες τις επιχειρήσεις του νησιού και όχι για τις αμιγώς τουριστικές χαρακτήρισε τον κίνδυνο καθίζησης που αντιμετωπίζει η εν λόγω αγορά συνολικά στη χώρα και κατ’ επέκταση και στα νησιά μας. Εξέφρασε την ελπίδα η κρίση να έχει τερματιστεί μέχρι τις αρχές Μαΐου προκειμένου να αποφευχθούν μαζικές ακυρώσεις που θα προκαλέσουν τεράστιες ζημιές στον κλάδο. Εφόσον όμως η κρίση τραβήξει τότε η πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει τους επαγγελματίες του κλάδου

Είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους φορείς του τουρισμού και δήλωσε πως θα σταθεί στο αρωγός στο πλευρό τους για την στήριξη των αιτημάτων τους.

Κλείνοντας τόνισε πως το ΕΒΕΚΙ θα είναι δίπλα στους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες των νησιών μας τους οποίους και θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις με δράσεις, προτάσεις, συμβουλές και όποιο άλλο τρόπο μπορεί.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο του συνεργάτη μας Νάσου Σωτηρίου που ακολουθεί:

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer