Σταθερά και φέτος πρωταγωνιστές τα Ιόνια Νησιά στις αφίξεις μέσω αεροδρομίων
Τουρισμός
03/10/2017 | 10:30

Η Περιφέρεια Ιονίων  Νήσων, μετά το κλείσιμο της περυσινής τουριστικής περιόδου με “πρωτιά”  σε Πανελλήνιο επίπεδο, σε ποσοστό αύξησης  +13,20% στις αεροπορικές αφίξεις του εξωτερικού, συνεχίζει κι εφέτος να είναι σταθερά πρωτοπόρος, στο οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος με ποσοστό αύξησης  9,46%.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά το γεγονός, ότι λόγω ανακαίνισης βρίσκονται εκτός λειτουργίας τουλάχιστον 1.000 ξενοδοχειακές κλίνες υψηλών κατηγοριών, επί πλέον των άλλων 4.000 περίπου κλινών που εκσυγχρονίζονται ριζικά, μέχρι και τώρα, από προηγούμενα έτη.

Εκτιμάται ότι το 2018, θα επανέλθουν σε λειτουργία 5.000 κλίνες σε μορφή μάλιστα πολυτελείας, αλλά και τουλάχιστον άλλες 1.000 νέες, καθώς και πολλά άλλα ανακαινισμένα και νέα  καταλύματα.

Έτσι όχι μόνο θα γίνει ένα ακόμα βήμα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην άμβλυνση της εποχικότητας, αλλά και μεγάλη αύξηση στις θέσεις εργασίας, καθώς και στη διεύρυνση της “χωρητικότητας” ακόμα περισσότερων αφίξεων.

Άλλωστε, η στρατηγική της Π.Ι.Ν για αύξηση της ζήτησης με σύγχρονες μεθόδους και την βελτίωση του μείγματος του προϊόντος, όπως είχε διατυπωθεί με σαφήνεια από το 2014 και εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, στόχευε στην προέλκυση νέων επενδύσεων, γεγονός που ήδη συμβαίνει, διαχέοντας ταυτόχρονα τα οικονομικά οφέλη του τουρισμού σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer