Η ολοκλήρωσή τους προβλέπεται εντός 12 μηνών
Στα “σκαριά” τα έργα ανάπλασης της πόλης για το 2018 -Γίνεται πράξη το “Νέο Αργοστόλι”
Κοινωνία
04/01/2018 | 13:49

Αλλάζει όπως φαίνεται το Αργοστόλι και δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που ξέραμε έως τώρα. Η αρχή έγινε τη χρονιά που μας πέρασε, με την ανάπλαση της κεντρικής πλατεία της πόλης, της οδού Παναγή Βαλλιάνου καθώς και του παραλιακού μετώπου στο σημείο της παλιάς λαχαναγοράς. Το 2018 φαίνεται μας φέρνει νέες εκπλήξεις και συνέχιση έργων. Σύμφωνα με δελτίο τύπου του δήμου Κεφαλονιάς αλλά και με πρωινή ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Περιφερειάρχη κ. Θόδωρου Γαλιατσάτου το δρόμο για ανάπλαση παίρνουν και άλλα σημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα, αλλάζει ριζικά ο πανέμορφος δρόμος της Ριζοσπαστών με τους φοίνικες αλλά και η 21η Μαΐου. Φυσικά, αν βάλει κανείς στο νου του ότι έχει ήδη δημοπρατηθεί το έργο στο παραλιακό μέτωπο μέχρι το «μπαστούνι» αλλά και το εργοστάσιο νερού μπορεί σίγουρα να πει ότι το Αργοστόλι μεταμορφώνεται σε μία σύγχρονη πόλη.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

Μετά τις συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου εντάχθηκαν για χρηματοδότηση οι αναπλάσεις της Οδού Ριζοσπαστών (Φοινικόδρομου) και της 21ης Μαΐου (Πλατεία-Λιμεναρχείο).

Τα δύο έργα με προϋπολογισμό περίπου 1.400.000 ευρώ θα δημοπρατηθούν άμεσα και η ολοκλήρωσή τους προβλέπεται να γίνει εντός 12 μηνών.

Τα ανωτέρω έργα μαζί με το παραλιακό μέτωπο (Κυανής Ακτής) που σύντομα αρχίζει, θα ολοκληρώσουν ένα σύστημα αναπλάσεων που δημιουργεί πλέον μία όμορφη-σύγχρονη και λειτουργική πόλη έτοιμη να υποδεχθεί τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας για μία ανταγωνιστική Κεφαλλονιά στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τέλος, οι αναπλάσεις του ιστορικού μας κέντρου και του παραλιακού μετώπου θα ολοκληρωθούν με την ανάπλαση της οδού Λαυράγκα που θα χρηματοδοτηθεί με ιδίους πόρους από το Δήμο μας, ενώ το εργοστάσιο επεξεργασίας του νερού της πρωτεύουσας  αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2018.

«ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer