Στα σκαριά νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Κεφαλονιά –Ο ορισμός της πολυτελείας
Τουρισμός
13/01/2023 | 20:18

Σε έναν από τους πιο σημαντικούς και δημοφιλείς προορισμούς της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας έχουν μετατραπεί τα Επτάνησα τα οποία ελκύουν όλο και μεγαλύτερο αριθμό τουριστών σε κάθε τουριστική σεζόν.

Την ίδια άνοδο γνωρίζουν και οι επενδύσεις που γίνονται στα νησιά του Ιονίου από επιχειρήσεις που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν το εύφορο “έδαφος” που υπάρχει για επενδύσεις με νέες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα.

Μια τέτοιου είδους επένδυση επιχείρησης για νέα ξενοδοχειακή μονάδα σε νησί του Ιουνίου έλαβε πρόσφατα έγκριση πρόσφατα από τον αρμόδιο φορέα και αφορά συγκεκριμένα το νησί της Κεφαλονιάς.

Η νέα επένδυση

Πιο αναλυτικά, η επιχείρηση «ETHOS GALLERY ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «ETHOS GALLERY ΙΚΕ», έλαβε έγκριση για υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Δ΄ κύκλος), του επενδυτικού της σχεδίου το οποίο αναφέρεται στην δημιουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων στην περιοχή Ακρωτήρι Μανώλη, της τοπικής κοινότητας Κατώγη, της Δημοτικής Ενότητας Παλικής, του Δήμου Ληξουρίου, της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας.

Το επενδυτικό πλάνο προβλέπει την ίδρυση πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων δυναμικότητας 71 δωματίων και 166 κλινών συνολικού επιλέξιμου κόστους 8.700.000,00 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους επίσης 8.700.000,00 ευρώ.

Επίσης σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το επενδυτικό πλάνο θα λάβει ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης ύψους 2.742.250,00 ευρώ ενώ οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν ανέρχονται σε 17 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

πηγή: ypodomes.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer