Σπύρος Καγκάδης: Η δημιουργία Ευρωστρατού τώρα είναι πιο αναγκαία όσο ποτέ!
Κόσμος
07/03/2022 | 12:07

Με αφορμή την τωρινή νέα εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν μπορώ παρά να εκφράσω την άποψη μου για τη σωτήρια ανάγκη δημιουργίας ενός συμπληρωματικού αμυντικού στρατιωτικού μηχανισμού του ΝΑΤΟ για τις υπαρκτές ανάγκες άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Η δημιουργία ενός Ευρωστρατού θα προστάτευε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση μιας νέας Ρωσικής εισβολής και σε άλλες χώρες της Ευρώπης (π.χ. τις μικρές χώρες της Βαλτικής ή την Μολδαβία όπου επίσης υπάρχουν όπως στην Ουκρανία Ρωσόφωνες μειονότητες) αλλά και την Ελλάδα έναντι μιας υποθετικής επίθεσης της Τουρκίας η οποία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Ακόμα, ένας Ευρωστρατός θα δυνάμωνε την αποτρεπτική σε νέες επιθέσεις ισχύ και την γεωπολιτική δύναμη των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποεξαρτώντας μας από τους υπάρχοντες περιορισμούς του ΝΑΤΟ ο οποίος εξαρτάται πάντα από την εκάστοτε πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ.

Αν λάβουμε υπόψη τις μη παρεμβατικές και σχεδόν απομονωτικές απόψεις του πρώην Αμερικάνου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και το γεγονός ότι αυτή την στιγμή ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός στην Αμερική τότε πρέπει να προετοιμαστούμε προληπτικά για την ρεαλιστική πρόβλεψη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει ξανά το 2024 Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Με την δημιουργία ενός Ευρωστρατού η Ελλάδα μας αλλά και η Ευρώπη συνολικά θα είναι έτοιμη για κάθε νέο γεωπολιτικό ενδεχόμενο εξασφαλίζοντας έτσι την διαρκή Ειρήνη, την ευημερία και συνεχή πολύπλευρη ανάπτυξη μας!

Σπύρος Καγκάδης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer