Το τουριστικό ρεύμα στα νησιά μας έφθασε στο Ζενίθ
Σπύρος Γαλιατσάτος: Ο άνθρωπος που απογείωσε τον τουρισμό στην Κεφαλονιά και τα Επτάνησα!
12/01/2019 | 10:49

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος*

 

Σήμερα θα γράψω «δύο λόγια» για τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Σπύρο Γαλιατσάτο: τον άνθρωπο που μεθοδικά κινούμενος απογείωσε τον τουρισμό στην Κεφαλονιά, την Ιθάκη αλλά και στα Επτάνησα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ειδικά το 2018, χρονιά που το τουριστικό ρεύμα στα νησιά μας έφθασε στο Ζενίθ!

Ο Σπύρος Γαλιατσάτος  -πολύτιμος συνεργάτης του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου – είναι αναντίρρητα άριστος γνώστης των τουριστικών θεμάτων και ζητημάτων αφού ασχολείται με τα του τουρισμού εκ …παιδιόθεν!

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ΟΛΑ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη χώρα μας, όταν θέλουν να αντλήσουν έγκαιρες και έγκυρες πληροφορίες για τουριστικά θέματα, απευθύνονται στον Σπύρο Γαλιατσάτο!

Το μυστικό της μεγάλης επιτυχίας και συμβολής του Σπύρου Γαλιατσάτου  -ως αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού -στην απογείωση του τουρισμού στα Επτάνησα είναι ένα και απλό: συνεργασία με ΟΛΟΥΣ!

Με όπλα στη φαρέτρα του την τεράστια  πείρα του, τη συνέπειά του, την εργατικότητά του, τη φιλομάθειά του, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού είχε σημαντική συνεργασία τα τελευταία χρόνια με όλους τους Φορείς αλλά και τους επιχειρηματίες στο χώρο του τουρισμού. Ανεξαρτήτου «χρώματος» και πολιτικής τοποθέτησης.

Με αυτό, ως φιλοσοφία και ως πυξίδα δράσης, ο  Σπύρος Γαλιατσάτος προώθησε και προωθεί συντονισμένα τα ζητήματα του τουρισμού όχι μόνο για  την Κεφαλονιά και την Ιθάκη αλλά  και για ΟΛΑ τα Επτάνησα!

Η δε παρουσία του Σπύρου Γαλιατσάτου σε όλες σχεδόν τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις υπήρξε καταλυτική! Η αποτελεσματική διαφήμιση του τουριστικού μας προϊόντος σε αυτές τις εκθέσεις ήταν βασικός παράγοντας της θεαματικής αύξησης του τουριστικού ρεύματος σε ΟΛΑ τα Επτάνησα.

«Τα Ιόνια Νησιά βούλιαξαν από τουρίστες το 2018» επεσήμαναν όλα σχεδόν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη χώρα μας  και σ’ αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα – και μάλιστα εν μέσω της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την πατρίδα μας –η συμβολή του Σπύρου Γαλιατσάτου ήταν καθοριστική. Κι αυτό, το αναγνωρίζουν άπαντες!

 

Επίσης, πρόσφατα, η αυστριακή εφημερίδα DiePresse, σε εκτενές δημοσίευμά της με τίτλο “Μία χρονιά ρεκόρ για την Ελλάδα”, στο τουρισμό, αναφέρει ότι Μύκονος, Κεφαλονιά και Αθήνα, είχαν τα «πρωτεία» στη χώρα μας!

 

Οθεν: η ανωτέρω επαινετική αναφορά στον Σπύρο Γαλιατσάτο του Μιχαήλ, ανταποκρίνεται πλήρως στα πράγματα!

 

*Ο Νίκος Παπαδάτος ειναι συνταξιούχος – τραπεζικός