Καλή σας όρεξη
Σπιτικός γύρος κοτόπουλου
e Gastronomie
22/10/2017 | 18:37
Ο σπιτικός γύρος κοτόπουλου είναι καλοψημένος αλλά ζουμερός. Ετοιμάζεται εύκολα, με απλά υλικά και σερβίρεται με τραγανές πίτες, λεπτοκομμένα λαχανικά και δροσερό τζατζίκι!
Μερίδες: 4-6
Υλικά:
  • 1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, πλυμένο, σκουπισμένο και κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια, πάχους όχι μεγαλύτερου από 1 εκ.
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 60 ml μηλόξιδο
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα:
  • 4-6 πίτες για σουβλάκι
  • 2 ντομάτες, σε στρογγυλές φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ροδέλες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
  1. Κόβουμε το φιλέτο σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε άφθονο αλατοπίπερο, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα και ανακατεύουμε πολύ καλά, με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το μηλόξιδο και το λάδι και ανακατεύουμε ξανά, καλά.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, για να τραβήξει το κοτόπουλο τα αρώματα.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου, στραγγισμένα από το υγρό του μπολ.
  5. Ψήνουμε το γύρο για 30-40′ (ανάλογα με την ένταση του φούρνου μας), μέχρι να ροδίσει. Προσέχουμε να μην τον αφήσουμε να ροδίσει πολύ έντονα, γιατί θα στεγνώσει και θα γίνει σκληρός και άνοστος.
  6. Ανακατεύουμε κάθε τόσο με μια ξύλινη κουτάλα και απλώνουμε τα κομμάτια τακτικά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ