Εύκολη συνταγή
Σπιτική μαρμελάδα αχλάδι

14/01/2021 | 19:00
Υλικά
- 1.200 γρ. αχλάδια
- 700 γρ. ζάχαρη
- 440 γρ. νερό
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Διαλέγετε ώριμα γερά αχλάδια. Τα καθαρίζετε και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
- Για να μη μαυρίσουν μέχρι να τα καθαρίσετε όλα, τα βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και τον χυμό ενός λεμονιού.
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα αχλάδια μέχρι να λιώσουν.
- Τα περνάτε από μία σήτα, μαζεύετε τον πολτό και τον βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να βράσουν.
- Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Βράζετε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει καλά.
- Προσθέτετε 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού και την αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις.
- Την κατεβάζετε από τη φωτιά, την αφήνετε να κρυώσει καλά και τη βάζετε σε αποστειρωμένα γυάλινα δοχεία.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
24/01/2021 18:35
24/01/2021 17:27
24/01/2021 17:12
24/01/2021 17:00
24/01/2021 14:44
24/01/2021 13:37