Σπάει το φράγμα των 30 χιλιάδων εμβολιασμών σήμερα η Κεφαλονιά -Προβληματισμός για τα χαμηλά ποσοστά των νέων ραντεβού
Κοινωνία
23/06/2021 | 09:57

Κοντά στο φράγμα των 30 χιλιάδων εμβολιασμών βρίσκεται η Κεφαλονιά. Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της επιχείρησης «Ελευθερία» σήμερα το νησί μας αναμένεται να ξεπεράσει το ψυχολογικό φράγμα των 30 χιλιάδων εμβολιασμών.

 

Φυσικά απέχουμε πολύ από το να φτάσουμε στο 50 με 60% εμβολιασθέντων του συνολικού πληθυσμού μιας και οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι κοντά στις 15 χιλιάδες. Την ίδια ώρα τα νέα ραντεβού για εμβολιασμούς έχουν ατονήσει με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία σε επιστήμονες και ειδικούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ζάκυνθος που υπολειπόταν σε εμβολιασμούς σε σχέση με το νησί μας αλλά κατάφερε τις τελευταίες βδομάδες να μας ξεπεράσει.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σήμερα η Κεφαλονιά θα ξεπεράσει τους 30.000 εμβολιασμούς. 17.646 έχουν κάνει έστω τη μία δόση ενώ πλήρως εμβολιασμένοι είναι 14.769.

Για την ενίσχυση της εκστρατείας εμβολιασμών στο νησί μας Περιφέρεια και Επιμελητήριο Κεφαλονιάς έχουν ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης ώστε να αφυπνίσουν και τους πλέον αναποφάσιστους συμπολίτες μας ώστε να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν στην Κεφαλονιά.

Ένα από τα σποτ του Επιμελητήριου Κεφαλονιάς και Ιθάκης που «παίζει» τις τελευταίες ημέρες στα τοπικά ΜΜΕ

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ