155 χρόνια μετά
Σπ. Σπύρου: Μήνυμα Επετείου 21ης Μαίου
Κοινωνία
21/05/2019 | 09:34

Μήνυμα υποψήφιου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Π.Σ. Σπύρου Σπύρου για την 155ηεπέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

«Σήμερα είναι ημέρα γιορτής για τα νησιά του Ιονίου. Αποτελεί χρέος μας η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η απόδοση τιμής σε όλους όσοι αγωνίστηκαν για την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα και την εδραίωση της δημοκρατίας στα νησιά μας. Τα Επτάνησα αποτέλεσαν  φορέα μετάδοσης των ευρωπαϊκών ιδεών μεταλαμπαδεύοντας αυτές και προκαλώντας προοδευτικές  εξελίξεις στη χώρα μας. Η αλληλεγγύη και η δημοκρατία είναι έννοιες σύμφυτες με το λαό των Ιόνιων νησιών.

Σήμερα, 155 χρόνια μετά, αναδεικνύεται η κοινή ιστορική μας πορεία. Η ιστορική  αυτή ημέρα αποτελεί και ημέρα επίσημου εορτασμού της αιρετής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Αποτελεί ευθύνη μας η ανάδειξη της ιδιαιτερότητας της περιοχής μας ως συνδετικού κρίκου μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και της Ευρώπης. Τα Επτάνησα προσέφεραν και προσφέρουν τα μέγιστα στο ελληνικό κράτος. Υπό το πρίσμα των σημερινών κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, οφείλουμε να διεκδικήσουμε από το κεντρικό κράτος  καλύτερους όρους  λειτουργίας της Περιφέρειάς μας με την απόδοση των  πόρων και των αρμοδιοτήτων  που αναλογούν σε αυτή και με γνώμονα την ανάπτυξη και την ευημερία της κοινωνίας των νησιών μας. Απαιτείται περιφερειακή αρχή που να μπορεί να σχεδιάζει, να αποφασίζει, να διαχειρίζεται και να λύνει προβλήματα γρήγορα και αποτελεσματικά. Εμείς προχωράμε με όραμα και ρεαλισμό για μια Περιφέρεια με συνοχή, σύγχρονη και ανθρώπινη για τους κατοίκους της

Είμαι βέβαιος ότι οι Επτανήσιοι μπορούν με την στήριξη και της περιφερειακής αρχής να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο για περαιτέρω ανάδειξη της καλλιτεχνικής, πνευματικής και λαϊκής μας παράδοσης, για κοινωνική δικαιοσύνη και ισοπολιτεία, για την πρόοδο του τόπου και τη συνέχιση της εθνικής μας ταυτότητας.».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer