Σωτήρης Κουρής: Αυτές είναι οι προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής Αρχής από 1η Ιανουαρίου [ηχητικό]
Αυτοδιοίκηση
04/12/2023 | 07:45

Τις προτεραιότητες που θα πρέπει να έχει η νέα Περιφερειακή Αρχή για το νησί μας ανέλυσε ο πρώτος σε ψήφους Περιφερειακός Σύμβουλος της διοικούσας παράταξης στην περιφερειακή ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής σε συνέντευξη του στην εκπομπή των Ανδρέα Αρβανιτάκη και Βάνιας Σαμόλη στον Ionian Galaxy.

Ο κ. Κουρής τόνισε ότι οι προτεραιότητες αφορούν στην βελτίωση των υποδομών και ιδιαίτερα του οδικού δικτύου, στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και τη βέλτιστη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Αναφορικά με το αν θα αναλάβει καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, όπως συζητείται ευρέως, τόνισε πως δεν υπάρχει κάτι επίσημο και αυτό θα το αποφασίσει ο νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Τρεπεκλής.

Ο κ. Κουρής μίλησε για το ζήτημα με τα άλογα του Αίνου, λέγοντας ότι είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και ήδη επεξεργάζεται ένα σχέδιο που θα λύσει το πρόβλημα, ώστε και τα άλογα να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον και οι καλλιέργειες των αγροτών στις πέριξ του Αίνου περιοχές να μην κινδυνεύουν.

Κατέστησε σαφές ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία του νησιού μας. Ωστόσο, σε συνεννόηση μαζί τους, επιθυμεί με την ενίσχυσή του έργου τους από την ΠΙΝ να υπάρχει από την μεριά των συλλόγων η δέσμευση ότι οι πολιτιστικές τους εκδηλώσεις θα συνεχίζονται και το χειμώνα, ώστε να μπορούν να τις απολαμβάνουν και οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας επιπλέον αθλητικών υποδομών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.
Αναφορικά με τις υπάρχουσες προγραμματικές συμβάσεις που αφορούν σε βελτίωση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, δήλωσε πως δεν έχει πρόβλημα να προχωρήσουν, αρκεί οι όροι τους να διασφαλίζουν την ποιότητα του έργου, αλλά και την ταχύτερη υλοποίησή του.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer