Σολομός με κάρι
Μαγειρική
25/08/2024 | 15:00

Συστατικά

Για το ρύζι μπασμάτι

  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 500 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • 2 κλ. δεντρολίβανο

Για τον σολομό

  • 500 γρ. σολομό
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 20 γρ. τζίντζερ
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 πιπεριά τσίλι
  • 2 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 κ.σ. garam masala
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 γρ. κρέμα καρύδας

Για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το ρύζι μπασμάτι

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το νερό, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, τις φέτες λεμονιού, το δεντρολίβανο και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε 10-12 λεπτά.

Για τον σολομό

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Αφαιρούμε προσεκτικά το δέρμα από τον σολομό, βάζουμε αλάτι και τον βάζουμε στην κατσαρόλα. Ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μιξεράκι βάζουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι, τον κουρκουμά, το garam masala, τη ζάχαρη, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια πάστα μπαχαρικών.
  • Βάζουμε ξανά τη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την πάστα κάρι, και ανακατεύουμε. Βάζουμε την κρέμα καρύδας και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Προσθέτουμε τον σολομό, αλάτι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε με το ρύζι, τις αραβικές πίτες, το chutney μάνγκο, φέτες λάιμ και τον κόλιανδρο.

Πηγή: akispetretzikis.com

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ