Σοκολατένιες πεταλούδες: Ένα υπέροχο γλυκό
Μαγειρική
15/02/2018 | 11:27

Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ.

Ξηρή μαγιά στιγμής 1 φακελάκι

Ζάχαρη 1 κουταλάκι γλυκού

Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού

Βανίλια 1 τεμ.

Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του καφέ

Νερό χλιαρό 1/2 ποτήρι νερού περίπου

Πραλίνα φουντουκιού για τη γέμιση

Άχνη ζάχαρη προαιρετικά

Οδηγίες

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κι αφήνουμε για 60 λεπτά να φουσκώσει. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια μεγέθους μικρού μανταρινιού περίπου. Ανοίγουμε ένα-ένα τα μπαλάκια και τα γεμίζουμε με την πραλίνα φουντουκιού.

Τα τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε στη μέση τις δύο άκρες, τις διπλώνουμε προς τα κάτω και τις ανοίγουμε προς τα έξω. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα για περίπου 20-30 λεπτά (για καλύτερη κατανόηση του τρόπου παρασκευής δείτε το φωτογραφικό υλικό παρακάτω). Προαιρετικά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη όταν κρυώσουν.

Πηγή: parapolitika.gr

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ