Χρειάζεται ψυχραιμία
ΣΟΚ: 21 νέα κρούσματα του κορονοϊού – Συνολικά 31 οι ασθενείς, αναμένουμε μεγάλη αύξηση
Κοινωνία
05/03/2020 | 14:38

21 είναι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού αποκάλυψε πρίν από λίγο ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 31. Οπως είπε τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Οι δηλώσεις Τσιόδρα

Τσιόδρας: Οπως σε όλες τις επιδημίες η επιδημία του φόβου είναι η χειρότερη. Χρειάζεται ψυχραιμία. Να μην σπείρουμε επιδημία πανικού.

Τα διεθνή δεδομένα: Ο κίνδυνος εμφάνισης εξάρσεων της νόσου είναι υψηλός. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα. Ο ιός δεν εντοπίζεται εύκολα. Ο αριθμός των χωρών που έχουν πληγεί είναι ήδη μεγάλος και θα συνεχίσει να αυξάνεται. Οπως συμβαίνει στην Ηλεία και την Αχαία.

Στην Ιταλία έχουν ξεπεράσει τα 3.000 κρούσματα. Σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου έχουν καταγραφεί 96.000 κρούσματα. Είναι εκατοντάδες φορές παραπάνω στην αλήθεια. Σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας η δυνατότητα καταγραφής είναι πολύ μικρή.

Ολη η Ευρώπη είναι σε επιδημική φάση. Σε αυτή τη φάση η μείωση και πρόληψη της διασποράς θα μειώσει την ένταση των περιπτώσεων. Στόχος να διασπαρεί η μετάδοση της νόσου. Ωστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις. Το σύστημα Υγείας θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο αριθμό ασθενών. Οι παράγοντες της Υγείας ειναι στην πρώτη γραμμή. Αυτό έγινε και χθές στην Αχαία. Οπου αναγνωρίστηκε το κρούσμα, σε μια ομάδα εκδρομέων στο Ορος Σινα και τους Αγίους Τόπους.

Να τονίσω οτι το Ισραήλ εχει λίγα κρούσματα. Η ομάδα αυτή επέστρεψε από το Ισραήλ. Η μετάδοση δείχνει την δυναμική του ιού.

Ο ιός δεν έχει δυο μορφές ούτε δυο μεταλλάξεις. Μεταδίδεται και από ανθρώπους που έχουν ήπια συμπτώματα η δεν το γνωρίζουν.

Τα κύρια μέτρα που θα αντιμετωπίσουμε τη νόσο είναι η υγιεινή των χεριών. Η απομόνωση στο σπίτι. Ωστε να μην μεταδοθεί και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες. Αυτοί κινδυνεύουν. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε σημαντική αύξηση της νόσου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer