5ήμερη Οδική Εκδρομή / Αναχώρηση: 20-24 Φεβρουαρίου 2013
SKI στο Μπάνσκο!!5ήμερη Οδική Εκδρομή 230€
Κοινωνία
18/01/2013 | 09:55

5ήμερη Οδική Εκδρομή  /  Αναχώρηση: 20-24 Φεβρουαρίου 2013

Εκδρομή στο Μοναστήρι του Ρίλα (Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco)

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΣΑΜΗ – ΠΑΤΡΑ – ΜΠΑΝΣΚΟ

Συγκέντρωση στο γραφείο, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Σάμη. Επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό την Πάτρα. Άφιξη και αναχώρηση (με ενδιάμεσες στάσεις) για το Μπάνσκο. Χτισμένο στα 900 μέτρα υψόμετρο, στα όρη Πιρίν, η πόλη είναι πλούσια σε πολιτισμό και διαθέτει ζωηρόχρωμη λαογραφία. Γραφικά κτίρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής συνδυάζονται με σύγχρονες εγκαταστάσεις, με την εκκλησίας της Αγίας Τριάδας και το σπίτι-μουσείο του διάσημου Βούλγαρου ποιητή Nikola Veptsarov να αποτελούν τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΣΚΟ

Ημέρα ελεύθερη στο Μπάνσκο. Το χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο βρίσκεται ακριβώς πάνω από την κωμόπολη και είναι το μεγαλύτερο χειμερινό θέρετρο των Βαλκανίων. Η πίστα είναι καλοφτιαγμένη και ασφαλής, ένας μοντέρνος ανελκυστήρας μεγάλης χωρητικότητας διασφαλίζει την ελάχιστη αναμονή ενώ περισσότερα από 160 κανόνια χιονιού εγγυώνται την επαρκή ύπαρξη χιονιού από το Δεκέμβριο ως το Μάιο! Υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης εξοπλισμού, ενώ έμπειροι δάσκαλοι αναλαμβάνουν τη διδασκαλία του αθλήματος σε ενήλικες και παιδιά. Όσοι δεν επιθυμούν να αφιερώσουν χρόνο στο χιονοδρομικό κέντρο μπορούν εναλλακτικά να περιηγηθούν στην κωμόπολη, να απολαύσουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες spa στο ξενοδοχείο, ή να εξορμήσουν στο Εθνικό Πάρκων των ορέων Πιρίν. Μια πληθώρα εστιατορίων, bar, club και καζίνο εξασφαλίζουν τα εχέγγυα της βραδινής σας διασκέδασης με το κέφι να διατηρείται αμείωτο ως τις πρωινές ώρες! Διανυκτέρευση στο Μπάνσκο.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΣΚΟ – ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΡΙΛΑ

Ημέρα ελεύθερη στο Μπάνσκο. Επίσκεψη στη Μονή του Ρίλα, το μεγαλύτερο και διασημότερο Ορθόδοξο μοναστήρι στη Βουλγαρία. Η μονή ιδρύθηκε από τον Άγιο Ιβάν των Ρίλα (από τον οποίο πήρε και το όνομα του) κατά τη διάρκεια της ηγεμονίας του Τσάρου Πέτρου Ι (927-968). Έφτασε στο απόγειο του κατά τη διάρκεια του 12ου και 14ου αιώνα και αποτέλεσε το σημαντικότερο πολιτισμικό και πνευματικό κέντρο της Βουλγαρίας κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το 1976 ανακηρύχθηκε εθνικό ιστορικό μνημείο της Βουλγαρίας και το 1983 χαρακτηρίστηκε από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Μεταξύ άλλων ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την κεντρική εκκλησία που είναι αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεοτόκου, την πλούσια βιβλιοθήκη με τα 250 χειρόγραφα του 11ου-14ου αιώνα και τα 9000 έντυπα βιβλία, καθώς και μια εξαιρετική συλλογή από ξυλόγλυπτα, μεταξύ των οποίων τον ανεκτίμητης αξίας σταυρό του Αγίου Ραφαήλ. Διανυκτέρευση στο Μπάνσκο.

bansko2

4Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΣΚΟ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Σαντάνσκι, μια πόλη 30.000 κατοίκων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στη διάσημη αγορά της πόλης, βόλτα στον πεζόδρομο και γεύμα. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΑΤΡΑ – ΣΑΜΗ – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση (με ενδιάμεσες στάσεις) για την Πάτρα. Άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο για Κεφαλονιά. Άφιξη στο λιμάνι της Σάμης, επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στο Αργοστόλι. Τέλος εκδρομής.
ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:

 

230,00 € κατ’ άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο

+55,00 € επιβάρυνση μονόκλινου

000,00 € παιδί έως 12 ετών σε δίκλινο με γονείς

Επιβάρυνση ημιδιατροφής +24,00 € κατ’ άτομο για το σύνολο της παραμονής στο Μπάνσκο

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer