Σκέψεις και προβληματισμοί με αφορμή το πρόσφατο  Αναπτυξιακό Συνέδριο της Ν.Δ. στην Κεφαλονιά
Πολιτική
11/05/2018 | 15:12

Με δεδομένα τόσο την επιτυχία των εργασιών και των τριών ενοτήτων , μιας εκ των οποίων είχα την τιμή του συντονισμού, όσο και την αθρόα συμμετοχή Στελεχών,  Φίλων και ειδικών ανά θεματολογία, καταθέτω κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς, που ίσως συμβάλουν σε τοπικό επίπεδο, στην ακόμα καλύτερη λειτουργία του Πολιτικού Χώρου της Ν.Δ. που κύρια αποστολή , θεωρώ , ότι έχει όπως άλλωστε και κάθε Πολιτικό κόμμα , να υπηρετεί την κοινωνία με πρακτικά και υπαρκτά αποτελέσματα προόδου και ευημερίας.
Κάθε Συνεδριακή κίνηση από μόνη της έχει πάντα την ευγένεια της “ανταλλαγής απόψεων” μεταξύ των Συνέδρων και είναι βέβαιο λόγω του περιορισμένου χρόνου, ότι δεν είναι ποτέ και πουθενά δυνατό να παρευρίσκονται οι πάντες,  να είναι ομιλητές όλοι και να λέγονται τα πάντα.
Όσα λέγονται , σωστά ή λάθος , δεν αποτελούν κατ’ ουσία παρά μια βάση προβληματισμών , ένα σημείο εκκίνησης , μια επιγραμματική σύνοψη ιδεών , απόψεων και προτάσεων.
Ποτέ ένα Συνέδριο και κυρίως πολιτικό δεν ολοκληρώνεται με την Τελετή Λήξης του, αλλά αποτελεί την αρχή, που είθισται να θεωρείται ως το ήμισυ του παντός, για περαιτέρω αναλύσεις , θεματικές ημερίδες ή εσπερίδες , συμπόσια επιστημονικά , στρογγυλές τράπεζες και περαιτέρω επιμέρους διευκρινιστικές Συνεδριακές Εκδηλώσεις και δραστηριότητες.
Οι διαφορετικές Απόψεις δεν αποτελούν “εχθρικές” σκέψεις και η θεσμική ή μη στήριξη “κάποιου” Στελέχους δεν σημαίνει αυτομάτως την “απόρριψη” κάποιου άλλου.
Οι μικροσχηματισμοί με φανατική υποστήριξη του ή της  δείνα ποτέ δεν βοήθησαν το “όλον” της παράταξης.
Στη χρόνια διαδικασία της υγιούς Ανάπτυξης είναι βέβαιο ότι “όλοι χρειάζονται” ότι “αντίθετες απόψεις” συνθέτουν την πρωτοπορία της σκέψης, ότι ο “ηλικιακός ρατσισμός” είτε προς τα κάτω είτε προς τα πάνω αποτελεί παθογένεια που πρέπει να θεραπευτεί, γιατί ποτέ κανείς δεν τα “ξέρει όλα”.
Τέλος, η συμμετοχή σε συλλογικές πολιτικές δράσεις γίνεται με την πληροφόρηση από τα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, μιας και οι Προσκλήσεις αποτελούν εξ ορισμού την “προσωπική” συμμετοχή που είναι απαραίτητη σε Βαπτίσεις,  Γάμους και Ειδικές Εκδηλώσεις και όχι σε πολιτικά κόμματα που αφουγκράζονται τους σωστούς ή λάθος παλμούς της κοινωνίας και έχουν την ανάγκη από τη συμμετοχή όλων όσων συμφωνούν με τις βασικές ιδεολογικές Αρχές.
Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε με το Συνέδριο σκέψεις , προτάσεις , προβληματισμούς και κυρίως μια “ανοιχτή πρόσκληση” προς όλους όσους θεωρούν ότι υπάρχει και “καλύτερη Κεφαλονιά” και “τη θέλουμε” !
Ευάγγελος Κεκάτος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer