Σήμερα θα ασχοληθούμε με τη γλυκιά κρέπα «Κεφαλλονιά».
Τι είναι όμως η κρέπα “Κεφαλλονιά” και γιατί ονομάστηκε έτσι;
Η κρέπα “Κεφαλλονιά” είναι μία γλυκιά κρέπα που περιέχει λευκή πραλίνα, ψιλοκομμένη φρέσκια φράουλα και ελάχιστη κανέλα. Πάμε όμως 16 χρόνια πίσω στο 2007, όταν όλες οι γλυκιές κρέπες στο μενού της Crepaland, πήραν το όνομά τους από κάποιες από τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας μας.
Σε εκείνο λοιπόν το σημείο έπαιξε κομπίνα (γέλια ) και βγήκε μια κρέπα με το όνομα του νησιού.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τη συνταγή μας.
– Ανακατεύουμε το μείγμα της κρέπας με ένα οικιακό μίξερ ή με ένα αναδευτήρα τροφίμων χειρός (αυγοδάρτης – φουέ). Το αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει και στην συνέχεια ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
– Αλείφουμε ελαφρώς το καυτό σκεύος με ηλιέλαιο η βούτυρο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
– Ρίχνουμε το μείγμα μας στο τηγάνι,, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ( Προτεινόμενη ποσότητα μείγματος: σε τηγάνι 18 εκατοστών περίπου 70 γραμ.) και όταν το φύλλο ψηθεί το γυρίζουμε από την ψημένη του πλευρά. Κατόπιν και αφού ψήθηκε και η άλλη του πλευρά, φέρνουμε το κάτω μέρος του φύλλου στο επάνω μέρος έτσι ώστε να εφάπτονται και απλώνουμε την λευκή πραλίνα 30 γρ.) στην μισή πλευρά του ημικύκλιου.
– Tοποθετούμε δύο μικρές ψιλοκομμένες φράουλες σε όλη την επιφάνεια του φύλλου που περιέχει επάνω την πραλίνα και κατόπιν την τοποθετούμε στο πιάτο.
– Τέλος ρίχνουμε την κανέλα( (ελάχιστη).
– Η Crepaland έχει πλέον τις δικές τις πραλίνες 400 γρ., τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε από όλα τα καταστήματα της αλυσίδας σε Ελλάδα και Κύπρο. (Πραλίνα φουντουκιού, πραλίνα λευκή πραλίνα Buono, πραλίνα γκοφρέτα, πραλίνα φράουλα, πραλίνα vegan).
Καλή απόλαυση
Λεωνίδας Βανδώρος