
Αναμένονται εξελίξεις για τον δρόμο Πόρος – Αργοστόλι και τα υπόλοιπα έργα του Υπουργείου Υποδομών
Σήμερα, Τρίτη 8 Απριλίου, στις 11:30 το πρωί, πραγματοποιούνται τα επίσημα εγκαίνια της γέφυρας Χειμωνικού στην περιοχή του Αγκώνα, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα και του Υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου.
Η γέφυρα, που αποκαθιστά τη σύνδεση της Κεφαλονιάς με τη βόρεια πλευρά του νησιού μέσω της επαρχιακής οδού Διβαράτα – Αργοστόλι, δόθηκε στην κυκλοφορία την Πέμπτη 3 Απριλίου, μία εβδομάδα πριν τα εγκαίνια. Η προηγούμενη γέφυρα είχε καταρρεύσει τον Σεπτέμβριο του 2020, στη διάρκεια του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», προκαλώντας σοβαρά προβλήματα μετακίνησης στην ευρύτερη περιοχή.
Το νέο έργο περιλαμβάνει σύγχρονη σύμμικτη γέφυρα με έξι χαλύβδινες δοκούς μήκους 25 μέτρων, καθώς και παρεμβάσεις βελτίωσης στον οδικό άξονα και στα πρανή, σε μήκος περίπου 400 μέτρων.
Τα της προετοιμασίας της σημερινής εκδήλωσης εγκαινίων έχει αναλάβει προσωπικά ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Παναγής Καππάτος, στο πλαίσιο του συντονισμού με το Υπουργείο Υποδομών για τις παρεμβάσεις που υλοποιούνται στο νησί.
Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η επίσκεψη του Υπουργού Χρίστου Δήμα, καθώς αναμένεται να αναφερθεί διεξοδικά στα έργα που βρίσκονται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υποδομών στην Κεφαλονιά. Στο επίκεντρο βρίσκεται το πολυαναμενόμενο έργο του οδικού άξονα Πόρος – Αργοστόλι, και έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν ο Υπουργός ανοίξει επισήμως το θέμα, παρουσιάζοντας και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.