Η Κυβέρνηση έχει προκηρύξει 1468 θέσεις
Αποκάλυψη Ανουσάκη: Δεν έκαναν τίποτα Θεόφιλος και βουλευτής για να στελεχωθεί η πολεοδομία Αργοστολίου την ώρα που η Κεφαλονιά είναι «πρωταθλήτρια» στην καθυστέρηση έκδοσης αδειών
Πολιτική
16/01/2022 | 20:18

Σύμφωνα με το από 7/11/2021 δημοσίευμα της έγκριτης αθηναϊκής εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ” η Πολεοδομία του Δήμου Αργοστολίου (Υ.ΔΟΜ. Αργοστολίου) συγκαταλέγεται στους ουραγούς ως προς τον χρόνο που απαιτείται για την έκδοση μιας άδειας.

Δηλαδή η Πολεοδομία του Δήμου Αργοστολίου είναι “πρωταθλήτρια” στις καθυστερήσεις. Ξεκαθαρίζω , για να μην υπάρξουν οι γνωστές “σπέκουλες”, ότι αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην υποστελέχωση, δηλαδή στην έλλειψη προσωπικού και δεν σχετίζεται με ανεπάρκεια ή ανικανότητα των υφιστάμενων υπαλλήλων.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πολύ σωστά για να επιλύσει τέτοιου είδους προβλήματα, όπου υπάρχουν, προκήρυξε 1468 θέσεις προσωπικού σχετικών ειδικοτήτων με το ΦΕΚ 66/31-12-2021 τ. Α.Σ.Ε.Π. (το οποίο επισυνάπτω).

Παρακαλούμε τον κύριο Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, περισσότερο γνωστό ως “Δήμαρχο της σπασμένης μπασκέτας” και τον βουλευτή των νησιών μας Παναγή Καππάτο, γνωστό κι ως “δημοτικό σύμβουλο του ολιγάρχη Δημάρχου”, να γνωστοποιήσουν στους κατοίκους και τους επενδυτές της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης πόσες θέσεις αιτήθηκαν προς την κυβέρνηση για την Πολεοδομία Αργοστολίου (προσοχή: με έγγραφα και πρωτόκολλα, όχι με επίκληση… “προφορικών οχλήσεων”), πόσες εν τέλει εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση και αν όχι ποιός είναι ο υπαίτιος και ποιοί οι λόγοι.

Το θέμα είναι κρίσιμο και μείζον, καθώς οι καθυστερήσεις στην έκδοση πολεοδομικών αδειών στην Κεφαλονιά όπως και τα σχετικά δημοσιεύματα περί τούτου σε πανελλαδικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης δημιουργούν αρνητικό επενδυτικό κλίμα και συνθήκες υπανάπτυξης για τα νησιά μας.

Κύριε Μιχαλάτε και κύριε Καππάτε θέλουμε να πιστεύουμε πως όταν “έβρεχε λύσεις από την κυβέρνηση, εσείς δεν κρατάγατε ομπρέλα”. Καταλαβαίνουμε βέβαια ότι όλη η ενέργεια σας έχει διοχετευθεί στο πλάνο για την ροή των 22 εκατομμυρίων Ευρώ των δανειακών συμβάσεων του “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” αλλά κάντε κάτι και για τον τόπο…

 

Νίκος Ανουσάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αργοστολίου
Επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia