Σημάδια σταθεροποίησης της πανδημίας στην Κεφαλονιά -100 ενεργά κρούσματα και 3 νοσηλευόμενοι στην πτέρυγα covid 19 του νοσοκομείου Αργοστολίου
Covid-19
08/12/2021 | 08:23

Μετά την θεαματική κλιμάκωση της πανδημίας στην Κεφαλονιά το Νοέμβριο, οπότε και επιβεβαιώθηκαν 287 νέα κρούσματα στο νησί μας, η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου εμφανίζει τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίζονται σε καθημερινή βάση παραμένει μεν υψηλός, εντούτοις είναι μονοψήφιος. Επίσης, την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου επιβεβαιώθηκαν 71 νέες μολύνσεις, όσες και το αντίστοιχο διάστημα του Νοεμβρίου.

Τα νούμερα αυτά σε καμία περίπτωση δεν μας οδηγούν σε εφησυχασμό, αποτελούν ωστόσο ενδείξεις, ότι η πανδημία στο νησί μας σταθεροποιείται.

Η πλειονότητα των νέων κρουσμάτων εξακολουθούν να εντοπίζονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αργοστολίου, ωστόσο, έχουμε κρούσματα και σε Ληξουρίου και Σάμη.

Σημαντικό κομμάτι των νέων μολύνσεων εξακολουθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, να αφορούν μαθητές, σε μικρότερο, όμως, ποσοστό συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα η πτέρυγα covid 19 του Γενικού Νοσοκομείου Αργοστολίου συνεχίζει να μην πιέζεται, καθότι οι νοσηλευόμενοι είναι μόλις 3.

Ας ελπίσουμε η πανδημία στο νησί μας να αρχίσει να παρουσιάζει ενδείξεις ύφεσης, εκτός από σταθεροποίηση. Και αυτό προκειμένου να κερδίσουμε χρόνο, καθώς προχωράει η διαδικασία των εμβολιασμών, οι οποίοι, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αδράνειας ξεκίνησαν και πάλι δυναμικά.

Μέχρι τότε, όλοι μας οφείλουμε να προσέχουμε την υγεία την δική μας και των γύρω μας ως οφείλουμε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ