Ποιες οι εισηγήσεις των ειδικών
Σενάριο για άνοιγμα σχολείων δύο ταχυτήτων: Πρώτα τα δημοτικά – Ποιες οι πιθανές ημερομηνίες
Κοινωνία
19/12/2020 | 12:31

Επιφυλακτικοί παραμένουν οι επιστήμονες αναφορικά με τη συγκέντρωση έως και εννέα ατόμων στα εορταστικά ρεβεγιόν των επόμενων ημερών, λόγω κορονοϊού.

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, τόνισε ότι οι γιορτές πρέπει να είναι τελείως οικογενειακές, ενώ υπενθύμισε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προτείνει ακόμα και σε αυτές τις συγκεντρώσεις θα πρέπει να φοράμε μάσκα.

“Ας μην χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν” είπε χαρακτηριστικά στο Open TV, “δεν πρέπει να υπάρχει γενικώς συσσώρευση κόσμου. Στους κλειστούς χώρους είναι πρόβλημα η συσσώρευση. Σε ένα κλειστό χώρο, ακόμη και ένας θετικός και με μάσκα θα το μεταδώσει. Είναι υπερμεταδότης”.

Πάντως ο κ. Γώγος έδωσε μία ελπίδα για το άμεσο μέλλον λέγοντας ότι “Πρέπει να συνεχιστούν οι θυσίες. Πραγματικά υπολογίζουμε ότι θα είναι για 1-2 μήνες”.

Αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας τόνισε ότι “υπάρχει μία μικρή αλλά δειλή βελτίωση, υπάρχουν όμως περί τα 50.000 ενεργά κρούσματα”. Υποστήριξε δε ότι αν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου υπάρχουν καλύτεροι δείκτες είναι πιθανό να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία: “Είμαστε επιφυλακτικοί. Μετά θα σκεφτούμε για γυμνάσια και λύκεια”.

Σενάριο για άνοιγμα σχολείων στις 18 Ιανουαρίου

Στο υπουργείο Παιδείας αναμένουν τις οδηγίες της Επιτροπής των Ειδικών για το πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, στο τραπέζι βρίσκεται πρόταση για παράταση του lockdown στα σχολεία και άνοιγμά τους στις 18 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής, Νίκος Σύψας, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: “Στις 7 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουν τουλάχιστον τα δημοτικά”, αρκεί να τηρήσουμε τα μέτρα. Και είχε σημειώσει: “Τρέμουμε την πίεση στο σύστημα υγείας. Αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση, τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία”.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer