Το SeaΝema Open Air Film Festival καλεί Επτανήσιους δημιουργούς να καταθέσουν φωτογραφικό έργο το οποίο να έχει αναφορές στη θάλασσα και το ταξίδι και να σχετίζεται με την ποίηση του Νίκου Καββαδία
Seanema Festival: Φωτογραφίες εμπνευσμένες από τον Νίκο Καββαδία
kabbadias
Πολιτισμός
20/07/2016 | 14:19

(…) Θυμᾶσαι, ποὺ ταξίδια ὀνειρευόμουνα
κι εἶχα ἕνα διαβήτη κι ἕνα χάρτη
καὶ πάντα γιὰ νὰ φύγω ἑτοιμαζόμουνα
κι ὅλο ἡ μητέρα μοῦ῾λεγε: Τὸ Μάρτη…

 

Τώρα στὸ τζάμι ἕνα καράβι ἐσκάρωσα
κι ἕνα τοῦ Μὰγκρ στιχάκι ἔχω σκαλίσει:
«Τί θλίψη στὰ ταξίδια κρύβεται ἄπειρη!»
Κι ἐγὼ γιὰ ἕνα ταξίδι ἔχω κινήσει.(…)

Ν. Καββαδίας, Γράμμα ενός Αρρώστου, Μαραμπού, 1933

Open Call

Το SeaΝema Open Air Film Festival καλεί Επτανήσιους δημιουργούς να καταθέσουν φωτογραφικό έργο το οποίο να έχει αναφορές  στη θάλασσα και το ταξίδι και να σχετίζεται με την ποίηση του Νίκου Καββαδία.

Ο Νίκος Καββαδίας, γεννημένος το 1910 από Κεφαλονίτες γονείς, περνά μέρος της παιδικής του ηλικίας στο Αργοστόλι και στα 18 ξεκινά τα ταξίδια του ως ναυτικός. Γράφει ποίηση από μικρή ηλικία, η οποία γίνεται το μέσο καταγραφής των ταξιδιωτικών του εμπειριών και αποτύπωσης της σχέσης του με την θάλασσα. Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί και κείμενά του έχουν μεταφερθεί στην οθόνη.

Οι καλλιτέχνες, με τόπο καταγωγής η διαμονής τους κάποιο από τα επτά όμορφα νησιά του Ιονίου, καλούνται να εμπνευστούν από την ποίηση του Καββαδία ή να εγγράψουν φωτογραφίες τους σε στίχους του ποιητή.

Όροι Συμμετοχής:

-Προθεσμία αίτησης: 31/07

-Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να είναι μικρότερες από ένα 1mb και μεγαλύτερες από 5 mb.

-Δεκτά γίνονται αρχεία jpeg και tiff .

-Όλες οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν αποθηκευτεί σε χρωματικό πρότυπο rbg.

-Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν την δυνατότητα να προσκομίσουν τις φωτογραφίες τους σε υψηλή ανάλυση, για εκτύπωση και προβολή των φωτογραφιών τους στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

– Η υποβολή των φωτογραφιών θα γίνεται μέσω WeTransfer στο info@seanema.com και θα συνοδεύεται με μια λίστα που θα περιλαμβάνει τα στοιχεία του καλλιτέχνη. (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, email και ημερομηνία γέννησης.)

-Η επιλογή των συμμετεχόντων τίθεται στην ελεύθερη κρίση του Seanema Open Air Film Festival.

-Το Seanema Open Air Film Festival δεσμεύεται ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες παρά μόνο για τους σκοπούς του συγκεκριμένου open call.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer