Πολικές θερμοκρασίες
Σε κλοιό χιονιά η Κεφαλονιά -Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα -Που θα χιονίσει σήμερα [εικόνες +βίντεο]
Κοινωνία
04/01/2019 | 09:59

Σε ένα κατάλευκο σκηνικό ξύπνησαν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς σήμερα το πρωί καθώς όλο το βράδυ χιόνιζε ασταμάτητα σε όλη την ορεινή Κεφαλονιά. Αποτέλεσμα είναι σε υψόμετρο από 500 μέτρα και πάνω τα χιόνια να έχουν ασπρίσει τα βουνά. Ο Αίνος, η Ομορφία, η Εύγερος αλλά και μικρότερα, σε ύψος βουνά, είναι κατάλευκα. 

Χθες το βράδυ  η πολιτική Προστασία έδινε στη κυριολεξία μάχη για να μείνει ανοιχτός ο δρόμος Αργοστολίου -Σάμης (στο ύψος Κουλούμι) χωρίς ωστόσο να έχουμε ιδιαίτερα προβληματα. Χιόνια έπεσαν στα περισσότερα ορεινά χωριά (βλέπε Διλινάτα, Βαλσαμάτα) αλλά χωρίς να το στρώσει.

Δημοσιεύτηκε από Travelstories kefallonia_greece στις Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019

Ο συμπατριώτης μας μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας ενημερώνει ότι και σήμερα θα ξανά χιονίσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε νιφάδες και στο Αργοστόλι, όχι όμως στην έκταση του 2017 αλλά πολύ μικρότερη.

Όπως ενημερώνει ο Παναγής Δρακουλόκγωνας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς και το Σάββατο 05.01.2019 αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις, στα νησιά μας.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας των Π.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης, σε συντονισμό  με την Αστυνομική Δ/νση Κεφαλονιάς και τους Δήμους Κεφαλονιάς και Ιθάκης, έχει αναλάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προς το σκοπό όπως το κύριο οδικό δίκτυο μείνει προσβάσιμο καθ΄όλη τη διάρκεια του έντονου καιρικού φαινομένου.

Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούμε, τους κατοίκους των νησιών μας αφενός μεν, να περιορίσουν τις κινήσεις με τα οχήματα τους στον απολύτως αναγκαίο βαθμό, αφετέρου δε, να ακολουθούν τις υποδείξεις των οργάνων της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΛ ΑΣ, για χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, όπου απαιτείται. 

Επίσης, ενημερώνει τους κτηνοτρόφους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ότι θα πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης των κτηνοτροφικών τους μονάδων (ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται στα ορεινά και σε μεγάλο υψόμετρο), από την κακοκαιρία. Τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης που προτείνουμε για τις κτηνοτροφικές μονάδες και τα εκτρεφόμενα ζώα, είναι η εξασφάλιση τροφής και ο σταυλισμός τους μέχρι το πέρας των ακραίων καιρικών συνθηκών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ