ΤΕΒΑ: Σε Κεφαλονιά & Ιθάκη συνεχίζεται η διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Αυτοδιοίκηση
23/01/2023 | 22:46

Από Τετάρτη 25 έως και Παρασκευή 27 Ιανουαρίου η διανομή, σε περίπου 450 ωφελούμενουςτου συγκεκριμένου προγράμματος

Συνεχίζεται, σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, η διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής στους δικαιούχους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ Ιονίων Νήσων.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ως Δικαιούχος της Πράξης “Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018-2019”, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ ΕΒΥΣ) που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (δικαιούχοι ΤΕΒΑ), υλοποιεί το πρόγραμμα ΤΕΒΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ “Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2018-2019”.

Στα πλαίσια υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος σας γνωρίζουμε ότι οι δικαιούχοι είναι περίπου 1900 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Ειδικότερα:
Στην Κεφαλλονιά, οι δικαιούχοι είναι περίπου 370 και η διανομή θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Κοκύλια Αργοστολίου (κτίριο δίπλα από το Πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΛΙΝ -πρώην αστέρια-πρώην Αθηνά).

 Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023: 10.00 – 14.00
 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023: 09:00 – 13.00

Στην Iθάκη, οι δικαιούχοι είναι περίπου 55 και η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο ΚΑΠΗ του Δήμου Ιθάκης.
 Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023: 10.00 – 12.00

Θα μοιραστούν τρόφιμα νωπά και ξηρά, καθώς και είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΒΥΣ):

ΤΡΟΦΙΜΑ

ΒΥΣ
ΑΛΕΥΡΙ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ
ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΣ ΧΥΜΟΣ ΤΟΜΑΤΑΣ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΚΟΝΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ
ΡΥΖΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΖΑΧΑΡΗ ΣΑΜΠΟΥΑΝ
ΦΑΚΕΣ ΨΙΛΕΣ ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ
ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ 10-25kg
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ
ΚΡΕΑΣ ΒΟΕΙΟ
ΚΡΕΑΣ ΧΟΙΡΙΝΟ
ΤΥΡΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
ΠΑΤΑΤΕΣ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
ΜΗΛΑ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ
ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΜΩΡΑ 1ης ΒΡΕΦΙΚΗΣ
ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΜΩΡΑ 2ης ΒΡΕΦΙΚΗΣ
ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ

Με μεγάλη ικανοποίηση η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανταποκρίνεται στη σωστή διαχείριση, στην άμεση ανταπόκριση στις προδιαγραφές του προγράμματος ούτως ώστε να προσφερθούν τα είδη της επισιτιστικής βοήθειας στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
Η αποτελεσματικότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ως προς την αναβάθμιση και ενεργοποίηση του εν λόγω ευρωπαϊκού προγράμματος, του οποίου η συνέχιση είχε τεθεί εν αμφιβόλω λόγω ολιγωριών και μη σωστής διαχείρισής του τα προηγούμενα χρόνια σώζει το κύρος της και αποδεικνύει την ικανότητά της να διαχειριστεί ένα τέτοιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για να ωφελήσει τους ευάλωτους πολίτες σε όλα τα νησιά.

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν την αστυνομική τους ταυτότητα, αποδεικτικό δημόσιο έγγραφο του ΑΜΚΑ, μάσκα και αν το επιθυμούν γάντια (χρήση γραφίδας για υπογραφή σε tablet). Πρέπει να τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους και γενικά να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας μετάδοσης για την μετάδοση covid-19.

Αν οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος ή ενήλικο μέλος της οικογένειας, που είναι δηλωμένο στο ΚΕΑ, δεν είναι σε θέση να παραλάβει, είναι δυνατή η παραλαβή από τρίτο άτομο ΜΟΝΟ όμως με προσκόμιση εξουσιοδότησης (γνήσιο υπογραφής ή gov.gr) που θα αναφέρει και το ΑΜΚΑ του δικαιούχου.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer