Καλεσμα στο Εργατικό Κέντρο
Σε απεργιακό κλοιό για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο η Κεφαλονιά -«Μπλακ άουτ» στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
Κοινωνία
24/09/2019 | 08:40

Απεργιακό «μπλακ άουτ» σήμερα στην Κεφαλονιά λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ σε συμμαχία με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του «αντεργατικού» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Παράλληλα, σημειώνει ότι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και την ψήφισή του, θα προχωρήσει κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιησεων.

Σημείο συγκέντρωσης φορέων και σωματείων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση έχει οριστεί το εργατικό κέντρο ΚΙ στις 10 το πρωί.

 

Κλειστές τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες

«Παρών» και από την ΟΤΟΕ που σε ανακοίνωσή της ζητά από την κυβέρνηση «να πάρει πίσω τις παρεμβάσεις της για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) και τη Διαιτησία, να σεβαστεί τις αρχές της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επέκτασης των ΣΣΕ, τα συνταγματικά δικαιώματα και τη συλλογική αυτονομία και να αποκαταστήσει πλήρως την ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις και να επαναφέρει το εξάμηνο επέκτασης της διάρκειας των ΣΣΕ, μετά τη λήξη τους και της πλήρους μετενέργειας των όρων τους».

«Μπλακ άουτ» στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Τα καράβια θα είναι δεμένα στα λιμάνια του νησιού έως και αύριο το πρωί 25 Σεπτεμβρίου μετά από την 24η απεργία που εξήγγειλε η ΠΝΟ.

Κάλεσμα Σωματείου Οικοδόμων στην απεργία

«Παρών» και από το σωματείο Οικοδόμων που σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι, «Δίνουμε απάντηση στο νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε μισθούς, κλαδικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις. Λέμε όχι στο πολυνομοσχέδιο της δήθεν ανάπτυξης.

Απαντάμε αποφασιστικά στα μέτρα καταστολής των αγώνων. Δεν θα επιτρέψουμε «να μπουν στο γύψο» τα συνδικάτα και οι αγώνες».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer