Προβληματισμός στην κυβέρνηση
Σε αναζήτηση λύσης για το άνοιγμα της αγοράς ενόψει Χριστουγέννων
Κοινωνία
05/12/2020 | 17:39

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για το πώς και πότε θα πρέπει να γίνει η άρση των μέτρων καθώς και ποιες δραστηριότητες της καθημερινότητας μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Σοφία Φασουλάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Open, η αρχή γίνεται από την ερχόμενη Δευτέρα με τα εποχικά καταστήματα, ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ οι ημερομηνίες για τις υπόλοιπες δραστηριότητες είναι ακόμη υπό συζήτηση.

Ειδικότερα, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, δηλαδή ποια καταστήματα και υπηρεσίες θα πάρουν σειρά μετά τα εποχικά καταστήματα. Σύμφωνα με το OPEN TV, τη σκυτάλη θα πάρουν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, ανθοπωλεία και λιανικό εμπόριο.

Οι πιθανότερες ημερομηνίες είναι η 11η Δεκεμβρίου και η 14η Δεκεμβρίου για το λιανικό εμπόριο, αργότερα τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα. Ωστόσο, το άνοιγμα αυτό της αγοράς θα γίνει με πολλή προσοχή και περιορισμούς, οι οποίοι επίσης θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Λόγω του ιικού φορτίου που παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο «Mega Σαββατοκύριακο» απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο χριστουγεννιάτικων αποδράσεων.

Αυτή την ώρα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη με συναρμόδιους υπουργούς και επιστήμονες όπου έχει τεθεί το κυβερνητικό σχέδιο για τα βήματα που θα οδηγήσουν στο ασφαλές άνοιγμα της οικονομίας καθώς και την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών ενόψει του εμβολιασμού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ