Ικανοποίηση για τη συμμετοχή
Σε 20 ημέρες η παρτίδα της 2ης δόσης του εμβολίου στην Κεφαλονιά -Ολοκληρώνεται σήμερα ο εμβολιασμός των υγειονομικών -Μετά τις 20 Ιανουαρίου θα εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός
Covid-19
13/01/2021 | 10:51

Σήμερα πρόκειται να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα Νοσοκομεία μας, Αργοστολίου και Ληξουρίου.

Στην Κεφαλονιά έφθασαν την περασμένη Κυριακή 180 εμβόλια (η πρώτη δόση), 155 στο Αργοστόλι και 25 στο Ληξούρι και ο εμβολιασμός ξεκίνησε από προχθές.

Αναμένεται μετά από 20 ημέρες περίπου να καταφθάσει η παρτίδα της δεύτερης δόσης, η οποία πρέπει να χορηγηθεί σε 21 ημέρες σε όσους θα έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη παρτίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά τις 20 Ιανουαρίου, στο Νοσοκομείο Αργοστολίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού (άτομα πάνω από 85 ετών), σύμφωνα με τα ραντεβού που έχουν ήδη οριστικοποιηθεί για τον προγραμματισμό των εμβολιαστικών ραντεβού τους.

Ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, θα είναι μία αρνητική επιβάρυνση για το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας, όπου το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.

Στο μεταξύ, σχετικά με τον Κεφαλονίτη παθολόγο ιατρό που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να έρθει στο Νοσοκομείο Αργοστολίου από το Ρίο, μέχρις στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί από το Υπουργείο Υγείας η μετεγκατάστασή του, ενώ ο κ. Γιώργος Χριστοδουλάκης έχει ήδη αποχωρήσει, και η Παθολογική Κλινική εξυπηρετείται οριακά.

Μάλιστα, για την ενίσχυση της Κλινικής, το Νοσοκομείο αναγκάζεται να καλύπτει βασικές ανάγκες με 10ήμερες αποσπάσεις παθολόγων από “γειτονικά” Νοσοκομεία.

Γιατρός που είχε νοσήσει από κορονοϊό

 

Χθες επρόκειτο να έρθει στο Νοσοκομείο Αργοστολίου με 10ήμερη απόσπαση ένας παθολόγος από το Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας, είχε νοσήσει πρόσφατα από κορονοϊό, ενώ είχε πρόσφατα νοσηλευτεί λόγω σοβαρής λοίμωξης.

Σχετικά με την 10ήμερη απόσπαση του παθολόγου, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας ανακοίνωσαν τα ακόλουθα:

“Και πριν αλέκτορα φωνήσαι, κι άλλο εντέλλεσθε. Αυτή τη φορά σε συνάδελφο που μόλις πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, μετά από νοσηλεία λόγω σοβαρής Covid λοίμωξης

Χωρίς ακόμα να έχει κατασιγάσει ο αχός από τις πρωτοφανείς αντιδράσεις των υγειονομικών και των κατοίκων του Αιγίου για την μετακίνηση αναισθησιολόγου στο ΠΓΝΠ την Παρασκευή 08/01, ένας ακόμα συνάδελφος επικουρικός παθολόγος, εργαζόμενος στην πτέρυγα Covid του ΓΝ Αγίου Ανδρέα, έλαβε εντέλλεσθε σήμερα 12/01, για μετακίνηση στο ΓΝ Κεφαλονιάς. 

Ενημερώθηκε μάλιστα γι’ αυτή τη μετακίνηση εν ώρα εφημερίας, τηλεφωνικά από το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, χωρίς να του έχει κοινοποιηθεί καν το σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο. Οφείλει λοιπόν να παρουσιαστεί αύριο πρωί στην Κεφαλονιά, ενώ αύριο εφημερεύει ξανά στον Άγιο Ανδρέα.

Μικρή λεπτομέρεια ότι ο συνάδελφος μόλις γύρισε από την αναρρωτική του άδεια και μέχρι πριν μερικές μέρες νοσηλευόταν λόγω σοβαρής λοίμωξης Covid.

Είναι πλέον κουραστικό να αναφέρουμε ξανά και ξανά, την επικινδυνότητα της πολιτικής επιλογής υποστελέχωσης και κάλυψης των κενών με μπαλώματα, την αβάσταχτη ελαφρότητα που λαμβάνονται οι αποφάσεις σαν να πρόκειται για πιόνια σε επιτραπέζιο παιχνίδι και όχι για εργαζόμενους ανθρώπους, την εγκληματική υποστελέχωση και διάλυση ειδικά των περιφερειακών νοσοκομείων που συνεπάγεται -αποδεδειγμένα πλέον- υποθεραπεία των ασθενών και εκτίναξη της θνητότητας.

Η εντολή μετακίνησης ειδικά του συγκεκριμένου συναδέλφου, ειδικά με τον τρόπο που έγινε δεν είναι απλά απαξιωτική, αλλά αποτελεί κυριολεκτικά ΥΒΡΙ προς τον ίδιο και προς όλους τους υγειονομικούς που κρατάνε όρθιο το ΕΣΥ, υπό αντίξοες συνθήκες, στις οποίες εσείς οι ίδιοι δεν θα αντέχατε ούτε ένα λεπτό.

Έρχεται να προστεθεί στις τόσες άλλες, με διαδικασίες fast track μετακινήσεις, που όπως έχει πολλαπλώς καταγγείλει η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις, παραβιάζουν συστηματικά ακόμα και την κείμενη νομοθεσία.

Να ανακληθούν ΑΜΕΣΑ τα εντέλλεσθε. Δεν θα περάσει ο αυταρχισμός.

Η υποβόσκουσα δυσαρέσκεια και οργή που έχετε δημιουργήσει στον υγειονομικό κόσμο με τις προκλητικές σας ενέργειες και δηλώσεις σύντομο θα μετατραπεί σε αγωνιστικό ξεσηκωμό.

Καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής, ειδικά ενόψει τρίτου κύματος να αγκαλιάσουν το αίτημα της κατεπείγουσας ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό. Πιο πολύ από ποτέ, η ποιότητα περίθαλψης του πληθυσμού ταυτίζεται με τα στοιχειώδη δικαιώματα των υγειονομικών.”

 

Διαβάστε περισσότερα στο kefalonianmantata.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer