Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κεφαλληνίας 2019-2020 [προκήρυξη]
Αθλητισμός
11/02/2020 | 16:45

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

  1. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Σύλλογο Κεφαλληνίας (Σ.Σ.Κ.) προκηρύσσει το «Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κεφαλληνίας 2019-2020».
  2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές – μαθήτριες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του νομού μας.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

  1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ : Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις αίθουσες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου, με «Ελβετικό σύστημα» πέντε (5) γύρων. Στο «Ατομικό Πρωτάθλημα» ο κάθε παίχτης θα παίξει πέντε (5) παρτίδες με αντιπάλους από την ίδια τάξη. Αν δεν υπάρχει ικανός αριθμός παικτών, η κατηγορία μπορεί να ενοποιηθεί με την προηγούμενη ή την επόμενη. Να σημειωθεί ότι ανάλογα με τις συμμετοχές, ενδέχεται να αλλάξει το σύστημα από «Ελβετικό» σε «Πουλ», ύστερα από απόφαση των διαιτητών. Για τα Λύκεια η κατηγορία είναι ενιαία και για τις τρις (3) τάξεις. Στο «Ομαδικό Πρωτάθλημα» το σύστημα θα αποφασιστεί από τον σύνολο των ομάδων που θα αγωνιστούν. Απαραίτητη προϋπόθεση για το ομαδικό είναι να απαρτίζεται η κάθε ομάδα από τέσσερα (4) άτομα του ίδιου σχολείου και το ένα (1) υποχρεωτικά κορίτσι. Η συμμετοχή μαθητή – μαθήτριας στο Ομαδικό πρωτάθλημα ΔΕΝ αναιρεί την συμμετοχή στο Ατομικό και αντιστρόφως, εάν το επιθυμεί.
  2. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ : Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε Δώδεκα λεπτά (12΄)ανά μαθητή – μαθήτρια, συν (+) Τρία δευτερόλεπτα (3’’ ) ανανέωση για κάθε κίνηση.
  3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : 09:00 – 09:45Επιβεβαίωση συμμετεχόντων με φυσική παρουσία. Όσοι παίχτες προσέλθουν μετά τις 09:45 θα αγωνιστούν στον 2Ο γύρο. Κλήρωση 1ου Γύρου 10:30 – 11:00 : Α΄ Γύρος 11:15 – 11:45 : Β΄ Γύρος 12:00 – 12:30 : Γ΄ Γύρος 12:45 – 13:15 : Δ΄ Γύρος 13:00 – 14:00 : Ε΄ Γύρος 14:15 ΑΠΟΝΟΜΕΣ
  4. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΊΑ : Διευθυντής Αγώνων : Κος Αντώνης Τζουγανάτος Διαιτητές θα οριστούν από τον Σ.Σ.Κ.
  5. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ : Α) Το μεταξύ των ισόβαθμων αποτέλεσμα. Β) Το σύστημα «Μπούχολτς» (Βαθμοί αντιπάλων) Γ) Το σύστημα «Σόννεμπορν – Μπέργκεν» (Βαθμοί αντιπάλων ανάλογα το αποτέλεσμα) Δ) Αριθμός νικών Ε) Κλήρωση
  6. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ : Οι κληρώσεις γίνονται από εγκεκριμένο πρόγραμμα της «FIDE» και δεν επιδέχονται ένστασης. Τυχών ενστάσεις υποβάλλονται στον Διευθυντή Αγώνων, το αργότερο δεκαπέντε (15΄) λεπτά μετά την λήξη του τρέχοντος γύρου, με κατάθεση παραβόλου Είκοσι (20) Ευρώ και εκδικάζονται από την επιτροπή Ενστάσεων των Αγώνων. Το παράβολο επιστρέφεται σε περίπτωση αποδοχής της ένστασης, διαφορετικά εκπίπτει υπέρ των διοργανωτών. Γενικά για ότι δεν προβλέπεται με την παρούσα προκήρυξη, αρμόδιος είναι ο Διευθυντής Αγώνων, του οποίου η απόφαση είναι τελεσίδικη.
  7. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ : Σε όλες τις κατηγορίες του «Ατομικού», Μετάλλια θα πάρουν τα τρία (3) πρώτα αγόρια και κορίτσια. Στο «Ομαδικό», Μετάλλιο θα πάρει η πρώτη (1η ) ομάδα. Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν «Αναμνηστικό Δίπλωμα» .
  8. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ : Σύμφωνα με την «Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία» (Ε.Σ.Ο.), οι θέσεις πρόκρισης για την απευθείας συμμετοχήστο «Πανελλήνιο Σκακιστικό Πρωτάθλημα» από τον Νομό μας καθορίζονται ως εξής : Οι δύο (2) πρώτοι μαθητές και η πρώτη (1) μαθήτρια κάθε τάξης. (Αρ. πρωτ. : 11347/17-1-2020). Σε περίπτωση που κάποιος/α από τους προκριθέντες ΔΕΝ επιθυμεί να συμμετάσχει στο «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», η θέση αναπληρώνεται από τον πρώτο/η επιλαχών/ουσα , σύμφωνα με την σειρά κατάταξης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τα αγόρια είναι ότι ο επιλαχών θα πρέπει να έχει πετύχει το 50% της μέγιστης βαθμολογίας (2,5 βαθμοί στις 5 παρτίδες), ενώ για τα κορίτσια είναι 30% (1,5 βαθμός στις 5 παρτίδες). Οι θέσεις πρόκρισης μπορεί να αλλάξουν από τους διοργανωτές ,σε περίπτωση που υπάρχουν δυσανάλογες συμμετοχές ανά κατηγορίαΗ συμμετοχή στο «Σχολικό Πρωτάθλημα Κεφαλληνίας» είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο «Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα». Φέτος ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί «Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα».

Το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2020» θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, (Περίπτερο 6, του Διεθνές Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης ΔΕΘ), στις 27-28 & 29 Μαρτίου 2020. Παράλληλα με το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα» , στις ίδιες ημερομηνίες και χώρο, θα διεξαχθεί και το «Πανελλήνιο Κύπελλο». Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΟΛΟΙ οι μαθητές και μαθήτριες που δεν προκρίθηκαν στα τοπικά πρωταθλήματα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ΕΚΕΙ συμμετοχή είναι, πριν την έναρξη των αγώνων, προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από καρδιολόγο, παθολόγο, παιδίατρο ή κάρτας υγείας αθλητή- αθλήτριας, από οποιοδήποτε άθλημα !

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΑΤΟΣ ΦΩΤΗΣ                                                 ΡΑΣΣΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer