Παγκόσμια μέρα πολιτισμού από την UNESCO
Σαν σήμερα «έφυγε» η Μελίνα -Η ιστορική φωτογραφία της στην Κεφαλονιά πλάι στον Αντώνη Τρίτση
Κοινωνία
06/03/2020 | 10:00

Η 6η Μαρτίου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Ημέρα Μνήμης για τη Μελίνα Μερκούρη και στο πλαίσιο αυτής της επετείου, η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους είναι δωρεάν.

Η ημέρα έχει ορισθεί από την UNESCO ως παγκόσμια μέρα πολιτισμού.

Η Μελίνα Μερκούρη είναι αυτή που διακηρύσσει ότι «η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ο πολιτισμός» και δίνει μάχη για την προώθησή του στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό. Είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε την εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, θίγοντας το θέμα επίσημα στη Διεθνή Διάσκεψη Υπουργών Πολιτισμού της UNESCO τον Ιούλιο του 1982 στο Μεξικό. Σύνθημα τα λόγια της, «Ελπίζω να δω τα Μάρμαρα πίσω στην Αθήνα προτού πεθάνω. Αν όμως έρθουν αργότερα, εγώ θα ξαναγεννηθώ».

Σημειώστε τις επόμενες μέρες με ελεύθερη είσοδο: 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων) και η 5η Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος).

Ιστορική φωτογρφαία του 1980. Η Μελίνα Μερκούρα σε επίσκεψη της στη Κεφαλονιά στο Μεντιτερανέ δίπλα στον αείμνηστο Αντώνη Τρίτση

Ιστορική φωτογρφαία του 1980. Η Μελίνα Μερκούρα σε επίσκεψη της στη Κεφαλονιά στο Μεντιτερανέ δίπλα στον αείμνηστο Αντώνη Τρίτση

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia