Σάλος: Η αρχαία Ελλάδα… στα γκαράζ του Lidl -Δείτε τι απίστευτο έκαναν
Κοινωνία
25/06/2021 | 12:14

Σάλος έχει προκληθεί από ανάρτηση στα social media για κατάστημα Lidl στην Κρήτη.

Η δημόσια καταγγελία που έγινε αρχές του μήνα, αναφέρει επί λέξει:

«Νέο κατάστημα τής Lidl στίς Μεσαμπελιές τής Κρήτης μέ σπουδαία αρχαία ευρήματα στά υπόγεια γκαράζ , τά οποία όμως δέν κατέστησαν ικανή τήν Αρχαιολογική Υπηρεσία νά σταματήσει τίς εργασίες!

Αντιθέτως μάλιστα , ή εταιρεία σέ συνεννόηση μέ τήν Υπουργό Μενδώνη , θά καρπωθεί τήν ύψιστη Μουσειακή αξία τών αρχαίων τάφων , χρυσών νομισμάτων , καί χάλκινων Αγγείων ώς κράχτη γιά νά πουλάει γάλα ΓΑΛΠΟ καί γιαούρτι οί Τρείς Βοσκοί….

Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟΥ LIDL

Τι λένε οι «αρμόδιοι»

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε πρόκειται για το 16o κατάστημα της Lidl Hellas στην Κρήτη – επί της Λεωφόρου Παπαναστασίου, στις Μεσαμπελιές, που άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγες ημέρες. Αυτό που το κάνει να «ξεχωρίζει», σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας είναι τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν αμέσως μόλις ξεκίνησαν οι κατασκευαστικές εργασίες και πλέον εκτίθενται στον υπόγειο χώρο του καταστήματος!

«Για εμάς είναι προτεραιότητα ύψιστης σημασίας η προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» τόνισε ο διευθυντής ακινήτων Αττικής και Νότιας Ελλάδας και υπεύθυνος ανάπτυξης του δικτύου Κρήτης της Lidi hellas κ. Δημήτρης Κριαράς ενώ η αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Μαρία Μαυράκη – Μπαλάνου αναφέρθηκε αναλυτικά στη σπουδαιότητα των ευρημάτων αλλά και το πώς… επιτεύχθηκε να προστατευθούν και να αναδειχθούν στο σημείο όπου βρέθηκαν!

«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι πολλές φορές οι αρχαιολογικές εργασίες δεν συμβαδίζουν με το πλαίσιο των κατασκευαστικών εργασιών και παρόλο που τα χρονοδιαγράμματα ήταν πολύ ασφυκτικά, η Lidl Hellas αντιλήφθηκε τις ανάγκες των ανασκαφών και των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν σε αυτό το οικόπεδο και ανταποκρίθηκε πλήρως σε αυτές» τόνισε μεταξύ άλλων.

Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία στο υπόγειο του καταστήματος, όπου βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης, να θαυμάσουν ένα μεγάλο τμήμα αρχαίας λιθόστρωτης οδού η οποία διατηρήθηκε στο σημείο όπου ανακαλύφθηκε.

Παρόλα αυτά, όπως είδατε παραπάνω, υπάρχει και η διαφορετική άποψη…

η οποία μάλιστα έχει προκαλέσει και πολλές συζητήσεις…

Πηγή: aftodioikisi.gr

 

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ