Ρυζόγαλο της στιγμής
Μαγειρική
12/10/2017 | 17:59

Εύκολο και γρήγορο γλυκό για όλη την οικογένεια.

Υλικά

Για 2-4 άτομα

  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • 1 βανίλια
  • 1 λεμόνι το ξύσμα του
  • Θρυμματισμένα καρύδια και κανέλα για το σερβίρισμα
  • 4 φλιτζάνια γάλα, φρέσκο
  • ½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουµε σε µέτρια φωτιά το ρύζι µε 3½ φλιτζάνια του καφέ νερό και μια πρέζα αλάτι, για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει το νερό του.

Σε ½ φλ. κρύο γάλα διαλύουµε το κορν φλάουρ. Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι βράζουµε το υπόλοιπο γάλα µε το µέλι, τη βανίλια και το ξύσµα του λεµονιού.

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουµε το ρύζι, αν έχει μείνει λίγο νερό, το ρίχνουµε κι αυτό και το γάλα µε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουµε συνεχώς µέχρι να αρχίσει να πήζει.

Προσοχή όµως, δεν το αφήνουµε να σφίξει πολύ. Μόλις αρχίσει να πήζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το µοιράζουµε σε µπολ. Το σερβίρουµε µε την κανέλα και τα θρυμματισμένα καρύδια.

Πηγή: sidagi.gr

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ