30 & 31 Οκτωβρίου 2020
RouteLab: Ξεκίνησε στην Πάτρα!
31/10/2020 | 16:06

Με εκλεκτούς συμμετέχοντες, ανθρώπους της ακαδημαϊκής ζωής, της πολιτικής και του επιχειρείν, ανθρώπους που μοιράστηκαν τις προσωπικές ιστορίες επιτυχίας τους το RouteLab έδωσε δυναμικά το στίγμα του στην πόλη της Πάτρας.

 

Η καινοτομία συνάντησε τη δυναμική για εξωστρέφεια, πρωτότυπες ιδέες βρήκαν πρόσφορο έδαφος να ακουστούν,  η τεχνογνωσία της εκπαίδευσης παρουσιάστηκε σε ανθρώπους της επιχειρηματικής ζωής του τόπου, στην πρώτη ημέρα της διοργάνωσης από τον φιλόξενο χώρο της Achaia Clauss.

 

Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με την ενότητα Show me your Angel”. Ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας παρουσίασε το Elevate Greece: το πλαίσιο χαρτογράφησης του δαιδαλώδους χώρου της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Στη συνέχεια, τη σκηνή μοιράστηκαν νέοι επιχειρηματίες οι οποίοι μοιράστηκαν την κοινή τους εμπειρία με τους ανθρώπους που τους βοήθησαν ώστε οι ιδέες τους να πάρουν σάρκα και οστά.

 

Κατά τη διάρκεια του Forum, η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, από τη σκηνή του RouteLab αναφέρθηκε στις κινήσεις και τις ενέργειες του Υπουργείου ώστε η τεχνογνωσία και η έρευνα που παράγεται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα να συναντήσει και να συμπράξει με το επιχειρείν. Στη συζήτηση κατέθεσαν τις απόψεις τους  οι: Σία Αναγνωστοπούλου (πρ. Αν/τρια Υπουργός Παιδείας/Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Στάθης Ευσταθόπουλος (Αντιπρόεδρος ΕΑΠ), Κώστας Τσεκούρας (καθηγητής Παν/μιου Πατρών), Σπύρος Συρμακέσης (καθηγητής Παν/μιου Πελοποννήσου) και Μάγκυ Αθανασιάδη (ΣΕΒ).

 

Δύο χώρες με μακρά παράδοση στον χώρο της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, οι Η.Π.Α. και η Ολλανδία μοιράστηκαν τρόπους, μεθόδους και «εργαλεία» με τη συμμετοχή των πρεσβευτών τους στην Ελλάδα, του κ. GoeffreyPyatt και της κ. Stella RonnerGrubacic.

 

Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με την ενότητα «Η τοπική καινοτομία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα». 7 ομιλητές μοιράστηκαν τη σκηνή παρουσιάζοντας καινοτόμες ιδέες που έγιναν πράξη, μεταλλάσσοντας τοπικές κοινωνίες προσφέροντάς τους ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Από την Patras IQ, στο Αναρριχητικό Πάρκο Λεωνιδίου, το Φεστιβάλ «Πριμαρόλια» και τα Creative@Hubsπου σχεδιάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στις ομάδες τοπικής δράσης της «Αχαΐα Αναπτυξιακή».

 

Το POS4work παρουσίασε την ενότητα Startups Online, ενώ η ημέρα ολοκληρώθηκε με το Workshop της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης της επιχειρηματικότητας.

 

Το RouteLab συνεχίζεται το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στην Achaia Clauss και διαδικτυακά: shorturl.at/ltHR6

 

Από την Πάτρα, το RouteLab φτάνει σε όλον τον κόσμο, διαδικτυακά μέσω web casting, με δυνατότητα παρεμβάσεις στη διαδικασία με ερωτήσεις.

 

Περισσότερες πληροφορίες/πρόγραμμα:

 

Fb: Routelab Ionian

Instagram: Route Lab
www.routelab.gr

 

Διοργάνωση:

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο,

Πανεπιστήμιο Πατρών

IONIAN TV

 

Μεγάλος Χορηγός:

EGG – EUROBANK

 

Χορηγοί:

ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

 

Υποστηρικτές:

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΙΑΣ

ΑΧΑΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ

WEST SA

FERRY CENTER

 

Content  Partner:
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΠΑ.ΠΕΛ (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου)

 

Επιστημονική Υποστήριξη:

διαΝεοσις

 

Innovation Partner:

POS4work

 

Community Partner:

PATRAS IQ