Ρουχωτάς – Αραβαντινός: Ψήφισαν τελικά παρών για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου
02/03/2021 | 20:04
Με την κοινωνική κατακραυγή από τον κόσμο στο Ληξούρι να είναι τεράστια η σύμπραξη Ρουχωτά – Αραβαντινού ψήφισε τελικά παρών για το τεχνικό πρόγραμμα. Όλος ο βερμπαλισμός και η αμετροέπεια πήγαν περίπατο κατά την κρίσιμη στιγμή της ψηφοφορίας. Για άλλη μια φορά τα κίνητρα φάνηκαν ότι ήταν ξεκάθαρα η παρακώληση του Δήμου και όχι μια εναλλακτική πρόταση. Αν ίσχυε το δεύτερο, θα  ψήφιζαν  πάλι την πρόταση τους όπως καυστικά  τους ρώτησε ο δήμαρχος.

Μάταια όμως. Με τους πολίτες  να περιμένουν τις αποζημιώσεις του Ιανού, τους προμηθευτές και τους εργολάβους να πληρωθούν και τα έργα να ξεκολλήσουν δεν μπορούσαν να αντέξουν άλλη μια απόρριψη από την αποκεντρωμένη που ουσιαστικά θα τους εξέθετε ανεπανόρθωτα στην κοινωνία.

 Ο κόσμος καταλαβαίνει και αντιδρά και βλέπει στο πρόσωπο της δημοτικής αρχής μια προσπάθεια να λειτουργήσει σύμφωνα με την νομοθεσία ικανοποιώντας όσες περισσότερες ανάγκες μπορεί. Μια προσπάθεια μην το ξεχνάμε  που γίνεται μέσα σε ένα συμβούλιο όπου η δημοτική αρχή λόγο του εκλογικού νόμου δεν έχει την πλειοψηφία και αναπόφευκτα βρίσκεται σε ομηρία.